Inleiding bestuurskunde

Prijs € 27,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

W. Oosten, Wouter-Jan Oosten

Paperback | November 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Inleiding bestuurskunde is een praktische inleiding op de wereld van het openbaar bestuur. Het boek begint met een beeld van de maatschappelijke achtergrond van openbaar bestuur en bestuurskunde. Vervolgens worden eerst overheidsorganisaties en daarna het politiek systeem toegelicht. Beleid en organisatie van de overheid kennen een continue wisselwerking met maatschappelijke vraagstukken, zo blijkt. In de volgende hoofdstukken wordt het proces van beleidsvorming belicht aan de hand van de opeenvolgende fasen. Daarbij wordt duidelijk dat het agenderen, formuleren, uitvoeren en evalueren van beleid niet alleen een zaak is van de overheid. Burgers en particuliere organisaties zijn niet alleen ‘consumenten’ van beleid maar vaak ook ‘coprodu centen’. Dit boek biedt een indruk van hoe die open beleidsvorming invulling kan krijgen. Behalve het Nederlandse bestuur krijgt ook overheidssturing in internationaal verband de nodige aandacht. Tot slot wordt de kunst van argumenteren en schrijven belicht.Inleiding bestuurskunde is toegesneden op het gebruik in beroepsonderwijs en cursussen. Daarnaast is het een toegankelijk overzicht voor belangstellenden binnen en buiten de overheid, dat een snelle kennismaking garandeert met de wereld van het openbaar bestuur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
W. Oosten, Wouter-Jan Oosten
Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059315303
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
175

Beschrijving

Inleiding bestuurskunde is een praktische inleiding op de wereld van het openbaar bestuur. Het boek begint met een beeld van de maatschappelijke achtergrond van openbaar bestuur en bestuurskunde. Vervolgens worden eerst overheidsorganisaties en daarna het politiek systeem toegelicht. Beleid en organisatie van de overheid kennen een continue wisselwerking met maatschappelijke vraagstukken, zo blijkt. In de volgende hoofdstukken wordt het proces van beleidsvorming belicht aan de hand van de opeenvolgende fasen. Daarbij wordt duidelijk dat het agenderen, formuleren, uitvoeren en evalueren van beleid niet alleen een zaak is van de overheid. Burgers en particuliere organisaties zijn niet alleen ‘consumenten’ van beleid maar vaak ook ‘coprodu centen’. Dit boek biedt een indruk van hoe die open beleidsvorming invulling kan krijgen. Behalve het Nederlandse bestuur krijgt ook overheidssturing in internationaal verband de nodige aandacht. Tot slot wordt de kunst van argumenteren en schrijven belicht.

Inleiding bestuurskunde is toegesneden op het gebruik in beroepsonderwijs en cursussen. Daarnaast is het een toegankelijk overzicht voor belangstellenden binnen en buiten de overheid, dat een snelle kennismaking garandeert met de wereld van het openbaar bestuur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
W. Oosten, Wouter-Jan Oosten
Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059315303
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
175

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99