Informatiebeveiliging in de zorg

Prijs € 34,95

Uitverkocht

J. van der Wel

Paperback | Juni 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Informatiebeveiliging in de zorgDe Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft in het verleden geconstateerd dat ziekenhuizen onvoldoende aandacht schenken aan de risico's die de toepassing van ICT met zich meebrengt. De auteur noemt als een van de hoofdoorzaken hiervan dat informatiebeveiliging nog te veel een zaak is van specialisten die te weinig aandacht hebben voor het geheel. Ook houden vrijwel uitsluitendhoofden informatievoorziening zich bezig met die beveiliging en kunnen ze onvoldoende het lijnmanagement en de directies erbij betrekken. Zorgvuldig handelen en de geheimhoudingsbelofte van medici volstaan bovendien niet meer om te voorkomen dat medische fouten optreden.Dit boek gaat over het voordeel van beveiliging indien betrokkenen het nut en de noodzaak ervan inzien en beveiliging niet als een hindernis ervaren. Met andere woorden: het gaat over het oplossen van de paradox dat goed bereikba-re informatie voorhanden is, terwijl de privacy van een pati gewaarborgd blijft.Na een inventarisatie van betrokkenen en standpunten in de zorg beoordeelt de auteur de diverse wetten en normen en komt hij met voorstellen om de bescherming van informatie en beveiliging op een hoger plan te tillen.Het boek is in de eerste plaats bedoeld voor hoofden informatievoorziening, projectleiders en andere informatie- en automatiseringsdeskundigen, maar zeker ook voor juridische medewerkers, afdelingsmanagers en directieleden die de beveiliging op een hoger peil willen brengen.Het boek bevat interessante praktijkverhalen en opini nde hoofdstukken overJe rol Van de wet en de informatievoorziening.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. van der Wel
Uitgever
Academic Service
ISBN
9789039524985
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
201

Beschrijving

Informatiebeveiliging in de zorg
De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft in het verleden geconstateerd dat ziekenhuizen onvoldoende aandacht schenken aan de risico's die de toepassing van ICT met zich meebrengt. De auteur noemt als een van de hoofdoorzaken hiervan dat informatiebeveiliging nog te veel een zaak is van specialisten die te weinig aandacht hebben voor het geheel. Ook houden vrijwel uitsluitend
hoofden informatievoorziening zich bezig met die beveiliging en kunnen ze onvoldoende het lijnmanagement en de directies erbij betrekken. Zorgvuldig handelen en de geheimhoudingsbelofte van medici volstaan bovendien niet meer om te voorkomen dat medische fouten optreden.
Dit boek gaat over het voordeel van beveiliging indien betrokkenen het nut en de noodzaak ervan inzien en beveiliging niet als een hindernis ervaren. Met andere woorden: het gaat over het oplossen van de paradox dat goed bereikba-re informatie voorhanden is, terwijl de privacy van een pati gewaarborgd blijft.
Na een inventarisatie van betrokkenen en standpunten in de zorg beoordeelt de auteur de diverse wetten en normen en komt hij met voorstellen om de bescherming van informatie en beveiliging op een hoger plan te tillen.
Het boek is in de eerste plaats bedoeld voor hoofden informatievoorziening, projectleiders en andere informatie- en automatiseringsdeskundigen, maar zeker ook voor juridische medewerkers, afdelingsmanagers en directieleden die de beveiliging op een hoger peil willen brengen.
Het boek bevat interessante praktijkverhalen en opini nde hoofdstukken over
Je rol Van de wet en de informatievoorziening.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. van der Wel
Uitgever
Academic Service
ISBN
9789039524985
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
201

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99