Informatie en Control Interne Beheersing

Prijs € 49,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

R. Meuwissen,

Paperback | September 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het boek Interne Beheersing maakt deel uit van de serie Informatie & Control en behandelt de interne beheersing en administratieve organisatie van organisaties. Waar het Basisboek Informatie & Control de grondslagen van het vakgebied Interne Beheersing introduceert, biedt dit vervolgboek een verdere verdieping van de grondslagen en beheersingsprocessen en een uitgebreide behandeling van de interne beheersing en administratieve organisatie in verschillende typen organisaties. Daarmee is dit vervolgboek in combinatie met het basisboek in het bijzonder geschikt voor studenten die zich specialiseren in studierichtingen als Accountancy, Controlling, Accounting of SPD. Tevens is het boek, als verdieping in het vakgebied Interne Beheersing, geschikt voor studierichtingen als Informatiemanagement, Informatiekunde, Bedrijfskundige Informatica, Informatica en Economie.Het boek kiest bij de behandeling van de interne beheersing van organisaties een sterke IT-invalshoek die prima aansluit bij de achtergrond en het interessegebied van de genoemde studierichtingen. Daarnaast wordt de theorie telkens toegelicht met voorbeelden en casussen die vaak zijn gebaseerd op praktijkvoorbeelden. Elk hoofdstuk is bovendien voorzien van oefenstof. Extra oefenmateriaal is beschikbaar op de ondersteunende website (http://www.informatiecontrol.wolters.nl). Deze website bevat tevens presentaties en nadere toelichtingen op het boek.Het boek is onderverdeeld in drie delen. In deel 1 worden de grondslagen van het vakgebied behandeld. Hierin wordt het vakgebied afgebakend, worden de vier secundaire processen personeelsbeheer, investeren in vaste activa, geldbeheer en administreren besproken en wordt de invloed van IT op Interne Beheersing besproken. Deel 2 bespreekt de communicatie van de interne beheersing, waarbij zowel verbale beschrijvingen als schematische beschrijvingen worden belicht. Daarna wordt in deel 3 de interne beheersing van verschillende typen organisaties besproken. Hiertoe wordt eerst het typologiemodel belicht en wordt daarna de interne beheersing van handelsorganisaties. productieorganisaties, dienstverlenende organisaties en overheidsorganisaties besproken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R. Meuwissen,
Uitgever
Noordhoff Uitgevers B.V.
ISBN
9789001400354
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
381

Beschrijving

Het boek Interne Beheersing maakt deel uit van de serie Informatie & Control en behandelt de interne beheersing en administratieve organisatie van organisaties. Waar het Basisboek Informatie & Control de grondslagen van het vakgebied Interne Beheersing introduceert, biedt dit vervolgboek een verdere verdieping van de grondslagen en beheersingsprocessen en een uitgebreide behandeling van de interne beheersing en administratieve organisatie in verschillende typen organisaties. Daarmee is dit vervolgboek in combinatie met het basisboek in het bijzonder geschikt voor studenten die zich specialiseren in studierichtingen als Accountancy, Controlling, Accounting of SPD. Tevens is het boek, als verdieping in het vakgebied Interne Beheersing, geschikt voor studierichtingen als Informatiemanagement, Informatiekunde, Bedrijfskundige Informatica, Informatica en Economie.
Het boek kiest bij de behandeling van de interne beheersing van organisaties een sterke IT-invalshoek die prima aansluit bij de achtergrond en het interessegebied van de genoemde studierichtingen. Daarnaast wordt de theorie telkens toegelicht met voorbeelden en casussen die vaak zijn gebaseerd op praktijkvoorbeelden. Elk hoofdstuk is bovendien voorzien van oefenstof. Extra oefenmateriaal is beschikbaar op de ondersteunende website (http://www.informatiecontrol.wolters.nl). Deze website bevat tevens presentaties en nadere toelichtingen op het boek.
Het boek is onderverdeeld in drie delen. In deel 1 worden de grondslagen van het vakgebied behandeld. Hierin wordt het vakgebied afgebakend, worden de vier secundaire processen personeelsbeheer, investeren in vaste activa, geldbeheer en administreren besproken en wordt de invloed van IT op Interne Beheersing besproken. Deel 2 bespreekt de communicatie van de interne beheersing, waarbij zowel verbale beschrijvingen als schematische beschrijvingen worden belicht. Daarna wordt in deel 3 de interne beheersing van verschillende typen organisaties besproken. Hiertoe wordt eerst het typologiemodel belicht en wordt daarna de interne beheersing van handelsorganisaties. productieorganisaties, dienstverlenende organisaties en overheidsorganisaties besproken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R. Meuwissen,
Uitgever
Noordhoff Uitgevers B.V.
ISBN
9789001400354
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
381

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99