In wetenschap voor de praktijk

liber amicorum Michiel Herweijer

Prijs € 25,00

Uitverkocht

Paperback | Januari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Michiel Herweijer is meer dan 25 jaar verbonden geweest aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij begon in 1985 als manager van het Samenwerkingsverband Bestuurswetenschappen Noorden des Lands (SBN), dat hij binnen de kortste keren tot een bruisend en zeer productief onderzoeksinstituut wist te vormen. In 1989 werd hij hoogleraar bestuurskunde. In zijn oratie Macht en onmacht bij de toepassing van het bestuursrecht bouwde hij voort op onderzoeksbevindingen uit de daaraan voorafgaande jaren en plaatste hij deze in een juridische context. Voor dit liber amicorum zijn uitgenodigd promoti van Michiel; andere auteurs hebben samen met hem een of meerdere onderzoeksprojecten ondernomen. De bijdragen aan de bundel weerspiegelen de breedte van de belangstelling van Michiel Herweijer en tevens zijn uiteenlopende hoedanigheden van onderzoeker. Hij is een enthousiast onderzoeker, iets waarmee hij zijn promovendi en andere medeonderzoekers mee weet aan te steken; een wetenschappelijk onderzoeker, wat niet alleen blijkt uit de verwerking van veel uit opdrachtonderzoek afkomstige bevindingen in wetenschappelijke publicaties en ten slotte is Michiel een onderzoeker met een onbeperkte nieuwsgierigheid naar de praktijk. Hij is altijd bezig met de vraag hoe in Den Haag of ten gemeentehuize bedachte arrangementen functioneren in de dagelijkse bestuurspraktijk. Bovendien is hij is pas tevreden als er discussie/gedachtewisseling plaatsvindt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Wolf Legal Publishers
ISBN
9789058507716
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Michiel Herweijer is meer dan 25 jaar verbonden geweest aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij begon in 1985 als manager van het Samenwerkingsverband Bestuurswetenschappen Noorden des Lands (SBN), dat hij binnen de kortste keren tot een bruisend en zeer productief onderzoeksinstituut wist te vormen. In 1989 werd hij hoogleraar bestuurskunde. In zijn oratie Macht en onmacht bij de toepassing van het bestuursrecht bouwde hij voort op onderzoeksbevindingen uit de daaraan voorafgaande jaren en plaatste hij deze in een juridische context.

Voor dit liber amicorum zijn uitgenodigd promoti van Michiel; andere auteurs hebben samen met hem een of meerdere onderzoeksprojecten ondernomen.

De bijdragen aan de bundel weerspiegelen de breedte van de belangstelling van Michiel Herweijer en tevens zijn uiteenlopende hoedanigheden van onderzoeker. Hij is een enthousiast onderzoeker, iets waarmee hij zijn promovendi en andere medeonderzoekers mee weet aan te steken; een wetenschappelijk onderzoeker, wat niet alleen blijkt uit de verwerking van veel uit opdrachtonderzoek afkomstige bevindingen in wetenschappelijke publicaties en ten slotte is Michiel een onderzoeker met een onbeperkte nieuwsgierigheid naar de praktijk. Hij is altijd bezig met de vraag hoe in Den Haag of ten gemeentehuize bedachte arrangementen functioneren in de dagelijkse bestuurspraktijk.

Bovendien is hij is pas tevreden als er discussie/gedachtewisseling plaatsvindt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Wolf Legal Publishers
ISBN
9789058507716
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99