In voor- en tegenspoed (maar alleen als jij de afwas doet)

Handboek voor een nieuwe rolverdeling

Prijs € 27,99

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Ragna Heidweiller

Paperback | November 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Veel stellen beschouwen zichzelf als geëmancipeerd. Toch komen zorg en huishouden nog steeds vaker op de schouders van vrouwen terecht en zijn mannen bijna altijd kostwinner. Welke krachten zorgen ervoor dat mannen zich meer als werkers en vrouwen zich meer als verzorgers identificeren? De taakverdeling tussen partners is onderdeel van een complexe maatschappelijke discussie die directe impact heeft op het gezinsleven en kan leiden tot dagelijkse frustraties. In haar eigen relatie, maar ook in haar coachingspraktijk zag Ragna Heidweiller dat het expliciet bespreken van de taakverdeling in zorg, huishouden en werk, ruimte biedt voor andere belangrijke relatieaspecten zoals intimiteit, verbinding en autonomie. In In voor- en tegenspoed deelt Ragna haar professionele expertise en haar persoonlijke zoektocht met haar partner Samuel Levie naar een betere balans in hun gezinsleven. Daarnaast geven wetenschappers en andere specialisten tekst en uitleg, delen ervaringsdeskundigen hun inzichten en komen praktische tools aan bod waarmee stellen tot een nieuwe verdeling kunnen komen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ragna Heidweiller
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038810607
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2021
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Veel stellen beschouwen zichzelf als geëmancipeerd. Toch komen zorg en huishouden nog steeds vaker op de schouders van vrouwen terecht en zijn mannen bijna altijd kostwinner. Welke krachten zorgen ervoor dat mannen zich meer als werkers en vrouwen zich meer als verzorgers identificeren? De taakverdeling tussen partners is onderdeel van een complexe maatschappelijke discussie die directe impact heeft op het gezinsleven en kan leiden tot dagelijkse frustraties.

In haar eigen relatie, maar ook in haar coachingspraktijk zag Ragna Heidweiller dat het expliciet bespreken van de taakverdeling in zorg, huishouden en werk, ruimte biedt voor andere belangrijke relatieaspecten zoals intimiteit, verbinding en autonomie. In In voor- en tegenspoed deelt Ragna haar professionele expertise en haar persoonlijke zoektocht met haar partner Samuel Levie naar een betere balans in hun gezinsleven. Daarnaast geven wetenschappers en andere specialisten tekst en uitleg, delen ervaringsdeskundigen hun inzichten en komen praktische tools aan bod waarmee stellen tot een nieuwe verdeling kunnen komen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ragna Heidweiller
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038810607
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2021
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 17,50
  • 17,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 22,99
  • 23,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 17,50
  • 24,99