In Praise of Science

Curiosty, Understanding, and Progress

Prijs € 23,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Sander Bais

Paperback | November 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ook leverbaar in het Nederlands: 9789089641670Na 'The Equations' en 'Very Special Relativity' geeft Sander Bais nu een glashelder overzicht van de belangrijkste keerpunten in de natuur wetenschappen.Theoretisch natuurkundige Sander Bais geeft in dit boek een glashelder overzicht van de belangrijkste keerpunten in de natuurwetenschappen. In dit rijk geïllustreerde en geëngageerde werk draait het niet zozeer om de technische aspecten van de wetenschap, maar om de culturele dimensie en de grote veranderingen die de wetenschap teweeg heeft gebracht in onze visie op de natuur, ons besef van de kosmos en onze plaats daarin.Bais’ zoektocht naar de drijfveer van wetenschap en wetenschappers mondt uit in een zeldzame mix van creativiteit en verbeeldingskracht. Door gebruik te maken van een “cirkel van de wetenschap” slaagt hij erin om, in een aantal verschillende stappen, zeer uiteenlopende aspecten van de natuurwetenschap aan bod te laten komen, zowel afzonderlijk als in hun samenhang. Dit geeft een verrijkend perspectief op de verschillende structuren in micro- en macrocosmos en hun kosmische ontstaansgeschiedenis. Bais beschrijft de verschillende vakgebieden en vat de grote keerpunten in ons denken over de natuur kernachtig samen. Ook geeft hij aan waar de grote uitdagingen liggen, zoals het begrijpen van de kosmische oorsprong enerzijds en het doorgronden van complexe systemen anderzijds.Bais laat zien hoe de wetenschap ons steeds weer bevrijdt van de collectieve mythes die onze geest ketenen, en contrasteert dat met wijdverbreide wetenschappelijke ongeletterdheid en de marginalisatie van de natuurwetenschappen in ons culturele leven. Wetenschap, zegt hij, moet haar boodschap durven uitdragen. Dat is precies wat Bais doet in 'In praise of science'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sander Bais
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089641489
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Ook leverbaar in het Nederlands: 9789089641670

Na 'The Equations' en 'Very Special Relativity' geeft Sander Bais nu een glashelder overzicht van de belangrijkste keerpunten in de natuur wetenschappen.

Theoretisch natuurkundige Sander Bais geeft in dit boek een glashelder overzicht van de belangrijkste keerpunten in de natuurwetenschappen. In dit rijk geïllustreerde en geëngageerde werk draait het niet zozeer om de technische aspecten van de wetenschap, maar om de culturele dimensie en de grote veranderingen die de wetenschap teweeg heeft gebracht in onze visie op de natuur, ons besef van de kosmos en onze plaats daarin.

Bais’ zoektocht naar de drijfveer van wetenschap en wetenschappers mondt uit in een zeldzame mix van creativiteit en verbeeldingskracht. Door gebruik te maken van een “cirkel van de wetenschap” slaagt hij erin om, in een aantal verschillende stappen, zeer uiteenlopende aspecten van de natuurwetenschap aan bod te laten komen, zowel afzonderlijk als in hun samenhang. Dit geeft een verrijkend perspectief op de verschillende structuren in micro- en macrocosmos en hun kosmische ontstaansgeschiedenis. Bais beschrijft de verschillende vakgebieden en vat de grote keerpunten in ons denken over de natuur kernachtig samen. Ook geeft hij aan waar de grote uitdagingen liggen, zoals het begrijpen van de kosmische oorsprong enerzijds en het doorgronden van complexe systemen anderzijds.

Bais laat zien hoe de wetenschap ons steeds weer bevrijdt van de collectieve mythes die onze geest ketenen, en contrasteert dat met wijdverbreide wetenschappelijke ongeletterdheid en de marginalisatie van de natuurwetenschappen in ons culturele leven. Wetenschap, zegt hij, moet haar boodschap durven uitdragen. Dat is precies wat Bais doet in 'In praise of science'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sander Bais
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089641489
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
192

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99