In het diepe

een praktische wegwijzer voor het nieuwe or-lid

Prijs € 0,00

Uitverkocht

Paperback | December 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Ik wostel niet langer en kom boven.'Je bent gekozen als or-lid of als lid van een ander medezeggenschapsorgaan en nu? Worstel niet langer met vragen die je tegenkomt en ga met meer zelfvertrouwen direct vanaf het begin aan de slag.Met deze praktische wegwijzer krijg je:- de belangrijkste zaken uit de wetgeving (voornamelijk Wet op de ondernemingsraden) waarmee je geconfronteerd wordt;- op een simpele manier uitleg en tips vanuit de praktijk van Inge Hofstee en Marion Winnink;- inzicht in het doel en de positie van de ondernemingsraad en het ondernemingsraadslid, zijn faciliteiten en de rechten en taken van de or;- - handvatten voor effectief vergaderen, contacten maken en onderhouden met de achterban en andere partijen, zoals de vakbonden.Kortom als beginnende medezeggenschapper vind je met dit boek makkelijk de weg in de dagelijkse or-wereld.Verkorte inhoudsopgave1.Kernbegrippen2.Medezeggenschapsstructuren3.Wat doet een or?4.Faciliteiten5.Werkdocumenten6.Informatie7.Initiatiefrecht8.Adviesrecht9.Instemmingsrecht10.Stimulerende taken11.Naar de rechter?12.Vergaderen13.Or en achterban14.Or en vakbond15.Aanvullende informatieAchtergrond van de auteurs:Inge Hofstee (1968) is advocaat en partner bij Boontje Advocaten. Ze is een specialist op het gebied van collectief arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht. Op deze terreinen adviseert en procedeert zij. Ze geeft trainingen aan zowel bestuurders als aan ondernemingsraden en staat beiden ook bij in advies- en/of instemmingstrajecten. Daarnaast publiceert zij regelmatig op het terrein van medezeggenschapsrecht. Inge is tevens mediator.Marion Winnink (1959) heeft haar sporen in de medezeggenschap wel verdiend. Ze is jarenlang voorzitter van een or geweest, heeft deel uitgemaakt van een groepsondernemingsraad en is lid geweest van een centrale ondernemingsraad. Ze is betrokken bij de oprichting van een ondernemingsraad bij haar huidige werkgever. Voorheen heeft ze in haar andere dagelijkse werk meegewerkt aan diverse uitgaven op het gebied van medezeggenschap en ook enkele boeken zelf geschreven. In de periode 2000 - 2006 was zij werkzaam als trainer/adviseur van ondernemingsraden. Sinds 2006 is zij hoofdredacteur van het vaktijdschrift OR informatie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Vakmedianet
ISBN
9789462150683
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving


'Ik wostel niet langer en kom boven.'
Je bent gekozen als or-lid of als lid van een ander medezeggenschapsorgaan en nu? Worstel niet langer met vragen die je tegenkomt en ga met meer zelfvertrouwen direct vanaf het begin aan de slag.

Met deze praktische wegwijzer krijg je:

- de belangrijkste zaken uit de wetgeving (voornamelijk Wet op de
ondernemingsraden) waarmee je geconfronteerd wordt;
- op een simpele manier uitleg en tips vanuit de praktijk van Inge Hofstee en
Marion Winnink;
- inzicht in het doel en de positie van de ondernemingsraad en het
ondernemingsraadslid, zijn faciliteiten en de rechten en taken van de or;-
- handvatten voor effectief vergaderen, contacten maken en onderhouden met de
achterban en andere partijen, zoals de vakbonden.

Kortom als beginnende medezeggenschapper vind je met dit boek makkelijk de weg in de dagelijkse or-wereld.


Verkorte inhoudsopgave

1.Kernbegrippen
2.Medezeggenschapsstructuren
3.Wat doet een or?
4.Faciliteiten
5.Werkdocumenten
6.Informatie
7.Initiatiefrecht
8.Adviesrecht
9.Instemmingsrecht
10.Stimulerende taken
11.Naar de rechter?
12.Vergaderen
13.Or en achterban
14.Or en vakbond
15.Aanvullende informatie


Achtergrond van de auteurs:

Inge Hofstee (1968) is advocaat en partner bij Boontje Advocaten. Ze is een specialist op het gebied van collectief arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht. Op deze terreinen adviseert en procedeert zij. Ze geeft trainingen aan zowel bestuurders als aan ondernemingsraden en staat beiden ook bij in advies- en/of instemmingstrajecten. Daarnaast publiceert zij regelmatig op het terrein van medezeggenschapsrecht. Inge is tevens mediator.

Marion Winnink (1959) heeft haar sporen in de medezeggenschap wel verdiend. Ze is jarenlang voorzitter van een or geweest, heeft deel uitgemaakt van een groepsondernemingsraad en is lid geweest van een centrale ondernemingsraad. Ze is betrokken bij de oprichting van een ondernemingsraad bij haar huidige werkgever. Voorheen heeft ze in haar andere dagelijkse werk meegewerkt aan diverse uitgaven op het gebied van medezeggenschap en ook enkele boeken zelf geschreven. In de periode 2000 - 2006 was zij werkzaam als trainer/adviseur van ondernemingsraden. Sinds 2006 is zij hoofdredacteur van het vaktijdschrift OR informatie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Vakmedianet
ISBN
9789462150683
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99