In een rechte lijn

de geschiedenis van de dienst vervoer en ondersteuning

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Ralph Stoové

Hardback | Februari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Loeiende sirenes en flikkerende blauwe lampen verschijnen in uw binnenspiegel. U bedenkt zich geen moment en gaat zodra het mogelijk is aan de kant voor deze haastige politie. Maar wanneer u de grote, witte bus met blauwe strepen aan u voorbij ziet rijden, leest u geen 'politie' op de achtersteven, maar 'Dienst Vervoer en Ondersteuning'. Een boevenbus dus. Welke crimineel zou er aan boord zitten? Wat zou die gedaan hebben? Waarom zoveel haast? Veel vragen die u als lezer ongetwijfeld gehad heeft bij het zien van een van de busjes van de vervoersdienst van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Dit boek gaat over gevangenenvervoer, gevangenenbeveiliging en de rijke geschiedenis van de bijzondere Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O). Van boevenvervoer via de trekschuit naar de opvoedkampen in Veenhuizen, tot geavanceerde bewaakte transporten richting het Strafhof in Den Haag. Van de gevangenisopstanden in de jaren '70 tot de beveiliging van Europese topconferenties. In een rechte lijn geeft daarnaast met uniek fotomateriaal en anekdotes een inkijkje in de dagelijkse praktijk waarin honderden justitiabelen worden beveiligd en vervoerd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ralph Stoové
Uitgever
Siemes, Uitgeverij
ISBN
9789490758172
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Loeiende sirenes en flikkerende blauwe lampen verschijnen in uw binnenspiegel. U bedenkt zich geen moment en gaat zodra het mogelijk is aan de kant voor deze haastige politie. Maar wanneer u de grote, witte bus met blauwe strepen aan u voorbij ziet rijden, leest u geen 'politie' op de achtersteven, maar 'Dienst Vervoer en Ondersteuning'. Een boevenbus dus. Welke crimineel zou er aan boord zitten? Wat zou die gedaan hebben? Waarom zoveel haast? Veel vragen die u als lezer ongetwijfeld gehad heeft bij het zien van een van de busjes van de vervoersdienst van de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Dit boek gaat over gevangenenvervoer, gevangenenbeveiliging en de rijke geschiedenis van de bijzondere Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O). Van boevenvervoer via de trekschuit naar de opvoedkampen in Veenhuizen, tot geavanceerde bewaakte transporten richting het Strafhof in Den Haag. Van de gevangenisopstanden in de jaren '70 tot de beveiliging van Europese topconferenties. In een rechte lijn geeft daarnaast met uniek fotomateriaal en anekdotes een inkijkje in de dagelijkse praktijk waarin honderden justitiabelen worden beveiligd en vervoerd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ralph Stoové
Uitgever
Siemes, Uitgeverij
ISBN
9789490758172
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99