Immunologie

Prijs € 102,00

Uitverkocht

Hardback | April 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Immunologie is de studie van het immuunsysteem. Het immuunsysteem is uitermate dynamisch en ingewikkeld en heeft als belangrijkste doel het lichaam te beschermen tegen infecties door alle mogelijke micro-organismen en parasieten. Veel verschillende celtypen en moleculen werken samen om zo'n infectie te bestrijden. Het immuunsysteem is altijd actief, gelukkig veelal zonder dat we het merken. Immunologie is een modern vakgebied dat volop in beweging is. Veel ziekten en aandoeningen hebben een immunologische component en tal van nieuwe therapieën zijn gestoeld op immunologische werkingsprincipes.In Immunologie wordt het complexe immuunsysteem van de mens helder en overzichtelijk uiteengezet. In de eerste helft van het boek ligt de nadruk op de bouw en werking van het immuunsysteem. Uniek voor dit leerboek is ook een apart hoofdstuk over mucosale afweer. De eerste helft van dit boek vormt zo een goede basis voor de meer klinische aspecten van het immuunsysteem, die in de tweede helft centraal staan. Onderwerpen als immuundeficiëntie, overgevoeligheidsreacties, afstoting bij transplantaties en vaccinaties worden daarin behandeld. De voor de klinische praktijk belangrijke stoornissen van het immuunsysteem die het gevolg kunnen zijn van voeding, stress en genotsmiddelen, worden besproken in een eigen hoofdstuk, 'Verworven stoornissen van het immuunsysteem'.De nadruk in deze uitgave ligt op de koppeling tussen theoretische basisconcepten en de klinische praktijk. Met behulp van diverse aansprekende klinische voorbeelden, verdiepingsstof en alledaagse casuïstiek behandelen de auteurs de eigenschappen en functies van honderden moleculen en cellen (zowel de hoofdrolspelers als de figuranten).Immunologie is geschreven in het Nederlands en de behandelde ziekten, getallen en statistieken zijn gebaseerd op de Nederlandse situatie. De auteurs zijn deelspecialisten en behoren tot de top van de Nederlandse wetenschap op het gebied van immunologie. Door de leesbaarheid en duidelijke structuur van de tekst, de overzichtelijke tekeningen, illustraties en foto's wordt de ingewikkelde materie zo helder mogelijk aangeboden.Immunologie is primair geschreven voor studenten geneeskunde, maar is ook uitermate geschikt voor gebruik binnen opleidingen als tandheelkunde en levenswetenschappen, alsmede voor het laboratoriumonderwijs en andere opleidingen op wetenschappelijk niveau en hbo-niveau.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031342631
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
408

Beschrijving

Immunologie is de studie van het immuunsysteem. Het immuunsysteem is uitermate dynamisch en ingewikkeld en heeft als belangrijkste doel het lichaam te beschermen tegen infecties door alle mogelijke micro-organismen en parasieten. Veel verschillende celtypen en moleculen werken samen om zo'n infectie te bestrijden. Het immuunsysteem is altijd actief, gelukkig veelal zonder dat we het merken. Immunologie is een modern vakgebied dat volop in beweging is. Veel ziekten en aandoeningen hebben een immunologische component en tal van nieuwe therapieën zijn gestoeld op immunologische werkingsprincipes.


In Immunologie wordt het complexe immuunsysteem van de mens helder en overzichtelijk uiteengezet. In de eerste helft van het boek ligt de nadruk op de bouw en werking van het immuunsysteem. Uniek voor dit leerboek is ook een apart hoofdstuk over mucosale afweer. De eerste helft van dit boek vormt zo een goede basis voor de meer klinische aspecten van het immuunsysteem, die in de tweede helft centraal staan. Onderwerpen als immuundeficiëntie, overgevoeligheidsreacties, afstoting bij transplantaties en vaccinaties worden daarin behandeld. De voor de klinische praktijk belangrijke stoornissen van het immuunsysteem die het gevolg kunnen zijn van voeding, stress en genotsmiddelen, worden besproken in een eigen hoofdstuk, 'Verworven stoornissen van het immuunsysteem'.


De nadruk in deze uitgave ligt op de koppeling tussen theoretische basisconcepten en de klinische praktijk. Met behulp van diverse aansprekende klinische voorbeelden, verdiepingsstof en alledaagse casuïstiek behandelen de auteurs de eigenschappen en functies van honderden moleculen en cellen (zowel de hoofdrolspelers als de figuranten).


Immunologie is geschreven in het Nederlands en de behandelde ziekten, getallen en statistieken zijn gebaseerd op de Nederlandse situatie. De auteurs zijn deelspecialisten en behoren tot de top van de Nederlandse wetenschap op het gebied van immunologie. Door de leesbaarheid en duidelijke structuur van de tekst, de overzichtelijke tekeningen, illustraties en foto's wordt de ingewikkelde materie zo helder mogelijk aangeboden.

Immunologie is primair geschreven voor studenten geneeskunde, maar is ook uitermate geschikt voor gebruik binnen opleidingen als tandheelkunde en levenswetenschappen, alsmede voor het laboratoriumonderwijs en andere opleidingen op wetenschappelijk niveau en hbo-niveau.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031342631
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
408

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99