Ik maak theater

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Marieke Nijmanting

Paperback | September 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek gaat over theater. Over hoe je zelf met een groep vrienden of op school een toneelstuk kunt maken. Bij elke stap krijg je tips. Zoals voor het schrijven van toneeltekst, het regisseren en natuurlijk acteren. Maar ook adviezen voor decor en kostuums, het voeren van promotie en hoe je plankenkoorts te lijf gaat. Daarnaast wordt een enthousiaste groep kinderen gevolgd op weg naar hun voorstelling ‘Een Midzomernachtdroom’, gebaseerd op het toneelstuk van William Shakespeare. Met foto’s en citaten kun je zien hoe de kinderen alle stappen doorlopen. In dit boek staan ook interviews met bekende theatermensen, namelijk: Frank Groothof, Ellen ten Damme, Peter Faber, Waldemar Torenstra, Renee Soutendijk, Kitty Courbois, Arjan Ederveen, Birgit Schuurman, Henny Vrienten & Kim-Lian van der Meij. Kinderen vroegen de artiesten het hemd van hun lijf. Over hun persoonlijke ervaringen en tips voor het maken van een eigen toneelstuk. Een praktisch, enthousiasmerend, lees-, kijk-, en doeboek voor kinderen die theater willen maken. Handig op school, de buitenschoolse opvang, jeugdtheatergroepen en vriendentheaterclubjes. Om direct mee aan de slag te gaan!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marieke Nijmanting
Uitgever
nino
ISBN
9789085605614
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
65

Beschrijving

Dit boek gaat over theater. Over hoe je zelf met een groep vrienden of op school een toneelstuk kunt maken. Bij elke stap krijg je tips. Zoals voor het schrijven van toneeltekst, het regisseren en natuurlijk acteren. Maar ook adviezen voor decor en kostuums, het voeren van promotie en hoe je plankenkoorts te lijf gaat. Daarnaast wordt een enthousiaste groep kinderen gevolgd op weg naar hun voorstelling ‘Een Midzomernachtdroom’, gebaseerd op het toneelstuk van William Shakespeare. Met foto’s en citaten kun je zien hoe de kinderen alle stappen doorlopen.
In dit boek staan ook interviews met bekende theatermensen, namelijk: Frank Groothof, Ellen ten Damme, Peter Faber, Waldemar Torenstra, Renee Soutendijk, Kitty Courbois, Arjan Ederveen, Birgit Schuurman, Henny Vrienten & Kim-Lian van der Meij. Kinderen vroegen de artiesten het hemd van hun lijf. Over hun persoonlijke ervaringen en tips voor het maken van een eigen toneelstuk.

Een praktisch, enthousiasmerend, lees-, kijk-, en doeboek voor kinderen die theater willen maken. Handig op school, de buitenschoolse opvang, jeugdtheatergroepen en vriendentheaterclubjes. Om direct mee aan de slag te gaan!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marieke Nijmanting
Uitgever
nino
ISBN
9789085605614
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
65

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99