ICT in bedrijf I Informatieontsluiting met ICT in organisaties

Prijs € 42,50

Uitverkocht

H. Cuppen, B. Cuppen

Paperback | September 2002 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Informatie- en communicatietechnologie (ICT) stuurt bedrijven en organisaties naar nieuwe methoden van bedrijfsvoering.Wat zijn de ICT-gerelateerde concepten die in bedrijven hun waarde hebben en houden? Hoe moet naar deze concepten worden gewerkt? De serie ICT in bedrijf gaat daarop in. De serie bestaat uit drie delen: Deel I handelt over Informatieontsluiting met ICT in organisaties, Deel II gaat over veranderingsanalyse, workflow management en pakketselectie en Deel III behandelt informatieplanning en het beheer van informatiesystemen.De hele serie haakt in op vernieuwingstrends in het ICT-onderwijs die zowel te maken hebben met ontwikkelingen in het onderwijs, als verandering aangedreven door ICT.In dit eerste deel wordt ICT in een bedrijfsomgeving gepositioneerd en wordt de informatieontsluiting zowel door de eindgebruiker als voor de manager geaccentueerd. Dit betekent dat naast het omgaan met spreadsheet- en database-omgevingen ook uitvoerig wordt stilgestaan bij datawarehouses en Business Intelligence.Deze methode is met name bedoeld voor studenten van de hoofdfase HBO, en vindt dan vooral aansluiting op de competenties voor de opleidingen BE, AC, MER, CE, Bank en verzekering, EL en BI. De inhoud van de boeken sluit aan op een groot aantal van de thema´s zoals die zijn gedefinieerd binnen het HEO-ICT project: Enterprise Resource Planning (ERP) Administratiepakketten voor het MKB E-business (ketenintegratie, controlling, e-commerce) Business Intelligence (prestatie-indicatoren, managementinformatie) Customer Relationship Management (one-to-one marketing, multi chanelling,Business Intelligence)ICT in Bedrijf sluit dan ook prima aan op die thema's.In dit Deel I ziet u dat al voor het onderdeel Business Intelligence.In ieder deel is een cd-rom opgenomen met presentaties, vraagbaken, ondersteunende bestanden en aanvullend materiaal. Bovendien is er een website www.cid-ict.nl/ictinbedrijf bij de methode ter aanvullende ondersteuning. Deze website dient ook als overlegplatform met de gebruikende docenten. Kortom, deze boeken met bijbehorende cd-roms en website nodigen uit tot een interactieve manier van omgaan met ICT in bedrijf.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H. Cuppen, B. Cuppen
Uitgever
Boom
ISBN
9789039520154
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2002
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Beschrijving

Informatie- en communicatietechnologie (ICT) stuurt bedrijven en organisaties naar nieuwe methoden van bedrijfsvoering.Wat zijn de ICT-gerelateerde concepten die in bedrijven hun waarde hebben en houden? Hoe moet naar deze concepten worden gewerkt? De serie ICT in bedrijf gaat daarop in. De serie bestaat uit drie delen:
Deel I handelt over Informatieontsluiting met ICT in organisaties,
Deel II gaat over veranderingsanalyse, workflow management en pakketselectie en
Deel III behandelt informatieplanning en het beheer van informatiesystemen.
De hele serie haakt in op vernieuwingstrends in het ICT-onderwijs die zowel te maken hebben met ontwikkelingen in het onderwijs, als verandering aangedreven door ICT.

In dit eerste deel wordt ICT in een bedrijfsomgeving gepositioneerd en wordt de informatieontsluiting zowel door de eindgebruiker als voor de manager geaccentueerd. Dit betekent dat naast het omgaan met spreadsheet- en database-omgevingen ook uitvoerig wordt stilgestaan bij datawarehouses en Business Intelligence.

Deze methode is met name bedoeld voor studenten van de hoofdfase HBO, en vindt dan vooral aansluiting op de competenties voor de opleidingen BE, AC, MER, CE, Bank en verzekering, EL en BI. De inhoud van de boeken sluit aan op een groot aantal van de thema´s zoals die zijn gedefinieerd binnen het HEO-ICT project:
Enterprise Resource Planning (ERP)
Administratiepakketten voor het MKB
E-business (ketenintegratie, controlling, e-commerce)
Business Intelligence (prestatie-indicatoren, managementinformatie)
Customer Relationship Management (one-to-one marketing, multi chanelling,
Business Intelligence)
ICT in Bedrijf sluit dan ook prima aan op die thema's.
In dit Deel I ziet u dat al voor het onderdeel Business Intelligence.

In ieder deel is een cd-rom opgenomen met presentaties, vraagbaken, ondersteunende bestanden en aanvullend materiaal. Bovendien is er een website www.cid-ict.nl/ictinbedrijf bij de methode ter aanvullende ondersteuning. Deze website dient ook als overlegplatform met de gebruikende docenten. Kortom, deze boeken met bijbehorende cd-roms en website nodigen uit tot een interactieve manier van omgaan met ICT in bedrijf.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H. Cuppen, B. Cuppen
Uitgever
Boom
ISBN
9789039520154
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2002
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99