Hoofdstukken over gezondheidsrecht

Prijs € 50,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

S. Verbogt, D.Y.A. van Meersbergen

Paperback | Maart 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoofdstukken over gezondheidsrecht is een inleiding in dit onderdeel van het recht. Aan de hand van vijf hoofdthema's komt een aantal belangrijke onderwerpen uit het gezondheidsrecht aan de orde. Het boek is in de eerste plaats bestemd voor studenten die zich voorbereiden op een functie in de gezondheidszorg en verder voor iedereen die zich als (toekomstig) pati op de hoogte wil stellen van de belangrijkste rechtsregels in de zorgsector. Deze druk onderscheidt zich van de voorgaande doordat elk hoofdstuk begint met een inleidende casus en eindigt met een kernbegrippenlijst. Daarnaast is het boek voorzien van margewoorden. Hierdoor is het boek zeer toegankelijk.In het boek komen de volgende onderwerpen aan de orde:Korte inleiding in het recht en gezondheidsrechtAansprakelijkheidDe beroepsuitoefeningHet beroepsgeheimDe rechten van de pati Vertegenwoordiging van pati enPsychiatrische pati enGeboorte en overlijdenMedische stervenshulpStructuur en financiering van de zorgDrs. S. Verbogt was docent gezondheidsrecht in het hoger beroepsonderwijs, mr. D.Y.A. van Meersbergen werkt als jurist bij de artsenvereniging KNMG.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
S. Verbogt, D.Y.A. van Meersbergen
Uitgever
Noordhoff Uitgevers B.V.
ISBN
9789001560973
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
205

Beschrijving

Hoofdstukken over gezondheidsrecht is een inleiding in dit onderdeel van het recht. Aan de hand van vijf hoofdthema's komt een aantal belangrijke onderwerpen uit het gezondheidsrecht aan de orde. Het boek is in de eerste plaats bestemd voor studenten die zich voorbereiden op een functie in de gezondheidszorg en verder voor iedereen die zich als (toekomstig) pati op de hoogte wil stellen van de belangrijkste rechtsregels in de zorgsector. Deze druk onderscheidt zich van de voorgaande doordat elk hoofdstuk begint met een inleidende casus en eindigt met een kernbegrippenlijst. Daarnaast is het boek voorzien van margewoorden. Hierdoor is het boek zeer toegankelijk.
In het boek komen de volgende onderwerpen aan de orde:
Korte inleiding in het recht en gezondheidsrecht
Aansprakelijkheid
De beroepsuitoefening
Het beroepsgeheim
De rechten van de pati
Vertegenwoordiging van pati en
Psychiatrische pati en
Geboorte en overlijden
Medische stervenshulp
Structuur en financiering van de zorg
Drs. S. Verbogt was docent gezondheidsrecht in het hoger beroepsonderwijs, mr. D.Y.A. van Meersbergen werkt als jurist bij de artsenvereniging KNMG.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
S. Verbogt, D.Y.A. van Meersbergen
Uitgever
Noordhoff Uitgevers B.V.
ISBN
9789001560973
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
205

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99