Hondensport Speuren

voorbereidingen, training, methoden, programma's, examens en tips

Prijs € 7,95

Uitverkocht

Hans van der Stroom, Karen Wolters

Paperback | Juni 2003 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

SpeurenDe foto's in dit boek zeggen eigenlijk genoeg: speuren is de ultieme hondensport, vanuit de belevingswereld van de hond bezien. Beoefenaars van deze sport zijn hondenliefhebbers pur sang. In weer en wind gaan ze op pad om te oefenen. Begin jaren negentig van de vorige eeuw is het speuren een echte sport geworden - er zijn verschillende diploma's te behalen en er worden allerlei wedstrijden gehouden, tot aan wereldkampioenschappen toe. Dit boek gaat in op de voorbereidingen en de oefeningen die de hond moet beheersen voordat met speuren kan worden begonnen. Ook de reglementen van de speurhondenexamens worden besproken en uitgelegd. Er zijn twee methodes die een hond kunnen trainen in het speuren: de apporteermethode en speuren met voedsel. Beide methodes worden beschreven en de voor- en nadelen zijn tegen elkaar afgezet.Tenslotte worden er tips voor de training gegeven en verschillende mogelijkheden om het speuren uit te breiden. Speuren is een heel afwisselende sport, die ook door oudere honden beoefend kan worden.64 Pagina's9789058211446

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans van der Stroom, Karen Wolters
Uitgever
Welzo Media Productions bv
ISBN
9789058211446
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2003
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
63

Beschrijving

Speuren

De foto's in dit boek zeggen eigenlijk genoeg: speuren is de ultieme hondensport, vanuit de belevingswereld van de hond bezien. Beoefenaars van deze sport zijn hondenliefhebbers pur sang. In weer en wind gaan ze op pad om te oefenen. Begin jaren negentig van de vorige eeuw is het speuren een echte sport geworden - er zijn verschillende diploma's te behalen en er worden allerlei wedstrijden gehouden, tot aan wereldkampioenschappen toe.

Dit boek gaat in op de voorbereidingen en de oefeningen die de hond moet beheersen voordat met speuren kan worden begonnen. Ook de reglementen van de speurhondenexamens worden besproken en uitgelegd. Er zijn twee methodes die een hond kunnen trainen in het speuren: de apporteermethode en speuren met voedsel. Beide methodes worden beschreven en de voor- en nadelen zijn tegen elkaar afgezet.

Tenslotte worden er tips voor de training gegeven en verschillende mogelijkheden om het speuren uit te breiden. Speuren is een heel afwisselende sport, die ook door oudere honden beoefend kan worden.

64 Pagina's
9789058211446

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans van der Stroom, Karen Wolters
Uitgever
Welzo Media Productions bv
ISBN
9789058211446
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2003
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
63

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99