Hoelang is levenslang?

Over schuld, straf en boeten

Prijs € 24,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Fatma Taspinar, Walter Damen, Sven Mary

Paperback | Juli 2023 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dialoog met VRT-journaliste Fatma Taspinar geven de twee topadvocaten Sven Mary en Walter Damen ongecompliceerd hun mening over het strafrecht en over wat er moet veranderen. Heeft de war on drugs enige kans van slagen? Of is legalisering van drugs de oplossing? Moeten seksueel delinquenten en terroristen veel harder aangepakt worden? En wat met de wetgeving over de meerderjarigheid van tieners? Een meisje van vijftien mag bij het vieren van een goed rapport geen glaasje cava drinken, maar wel – in onderlinge toestemming – naar bed met haar even jonge vriend. Overvolle gevangenissen en de trage werking van justitie zijn een doorn in het oog. Damen en Mary pleiten vooral voor een efficiëntere herintegratie in onze maatschappij van al wie op het verkeerde spoor terechtkwam, en roepen de druk van de media in deze scoringsmaatschappij een halt toe. Rechtspraak is geen Royco-soepje waar je een beetje water aan toevoegt, even in roert en klaar is Kees. Zo eenvoudig is het niet. Het is een ingewikkeld proces met veel tegenstrijdige belangen en emoties. Dit boek geeft, vanuit de praktijk, een begrijpelijk overzicht van de rechtspraak in België.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Fatma Taspinar, Walter Damen, Sven Mary
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789463373449
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2023
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

In dialoog met VRT-journaliste Fatma Taspinar geven de twee topadvocaten Sven Mary en Walter Damen ongecompliceerd hun mening over het strafrecht en over wat er moet veranderen. Heeft de war on drugs enige kans van slagen? Of is legalisering van drugs de oplossing? Moeten seksueel delinquenten en terroristen veel harder aangepakt worden? En wat met de wetgeving over de meerderjarigheid van tieners? Een meisje van vijftien mag bij het vieren van een goed rapport geen glaasje cava drinken, maar wel – in onderlinge toestemming – naar bed met haar even jonge vriend.

Overvolle gevangenissen en de trage werking van justitie zijn een doorn in het oog. Damen en Mary pleiten vooral voor een efficiëntere herintegratie in onze maatschappij van al wie op het verkeerde spoor terechtkwam, en roepen de druk van de media in deze scoringsmaatschappij een halt toe. Rechtspraak is geen Royco-soepje waar je een beetje water aan toevoegt, even in roert en klaar is Kees. Zo eenvoudig is het niet. Het is een ingewikkeld proces met veel tegenstrijdige belangen en emoties.

Dit boek geeft, vanuit de praktijk, een begrijpelijk overzicht van de rechtspraak in België.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Fatma Taspinar, Walter Damen, Sven Mary
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789463373449
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2023
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99