Het woord is nu aan u!

over spreken in het openbaar

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Theo IJzermans, Lex Eckhardt

Paperback | Mei 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Spreken in het openbaar' staat op de vierde plaats in de top tien van meest beangstigende dingen in een mensenleven - blijkt uit betrouwbaar Nederlands onderzoek. Ergens geen controle over hebben is een veelvoorkomende oorzaak van angst. En juist dat maakt angst voor spreken in het openbaar eigenlijk een vreemde eend in deze top tien, want spreken voor een groep is een vaardigheid die je kunt leren. een angst die je kunt overwinnen ... Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk ook dat er een sterke afname is van de spreekangst 'naarmate men meer oefening en ervaring heeft'. Dan wordt het gevoel van het gebrek aan controle langzamerhand overwonnen. En precies dat laatste is wat in Het woord is nu aan u! aan de orde komt. De auteurs laten zien waar uw 'vrees voor de zaal' vandaan komt en geven u een methode waarmee u de spanning leert terug te brengen tot een voor u aanvaardbaar niveau. Uiteraard behandelen de auteurs naast de basisvaardigheden, ook moetlijker situaties. Omgaan met lastige vragenstellers bijvoorbeeld en 'voor de vuist weg" spreken. Ook nodigt dit boek u uit uw persoonlijke stijl te ontdekken. Daarvoor is, naast de theorie en de tips, veel plaats ingeruimd voor opdrachten en oefeningen. En deze combinatie van praktijk en theorie maakt Het woord is nu aan u! een absolute aanrader voor iedereen die voor groepen spreekt. Zowel beginners als meer ervaren sprekers zullen er veel onmisbare informatie en verassende inzichten in vinden.Theo IJzermans is psycholoog, psychotherapeut en bedrijfstrainer. Jarenlang heeft hij als psychotherapeut bij de RIAGG gewerkt. Nu is hij onder andere betrokken bij de opleidingen voor trainers en adviseurs van Schouten & Nelissen in Zaltbommel. In Amsterdam heeft hij een eigen praktijk. Hij is auteur en co-auteur van een groot aantal boeken voor trainers en managers, waaronder de bestseller Beren op de weg, spinsels in je hoofd.Na een carrière als luchtverkeersleider was Lex Eckhardt vele jaren werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Hij is vanaf de oprichting betrokken bij Schouten & Nelissen, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de training 'Effectief en Ontspannen Spreken voor Groepen'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Theo IJzermans, Lex Eckhardt
Uitgever
Uitgeverij Thema
ISBN
9789058713575
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
102

Beschrijving

'Spreken in het openbaar' staat op de vierde plaats in de top tien van meest beangstigende dingen in een mensenleven - blijkt uit betrouwbaar Nederlands onderzoek. Ergens geen controle over hebben is een veelvoorkomende oorzaak van angst. En juist dat maakt angst voor spreken in het openbaar eigenlijk een vreemde eend in deze top tien, want spreken voor een groep is een vaardigheid die je kunt leren. een angst die je kunt overwinnen ... Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk ook dat er een sterke afname is van de spreekangst 'naarmate men meer oefening en ervaring heeft'. Dan wordt het gevoel van het gebrek aan controle langzamerhand overwonnen. En precies dat laatste is wat in Het woord is nu aan u! aan de orde komt. De auteurs laten zien waar uw 'vrees voor de zaal' vandaan komt en geven u een methode waarmee u de spanning leert terug te brengen tot een voor u aanvaardbaar niveau. Uiteraard behandelen de auteurs naast de basisvaardigheden, ook moetlijker situaties. Omgaan met lastige vragenstellers bijvoorbeeld en 'voor de vuist weg" spreken. Ook nodigt dit boek u uit uw persoonlijke stijl te ontdekken. Daarvoor is, naast de theorie en de tips, veel plaats ingeruimd voor opdrachten en oefeningen. En deze combinatie van praktijk en theorie maakt Het woord is nu aan u! een absolute aanrader voor iedereen die voor groepen spreekt. Zowel beginners als meer ervaren sprekers zullen er veel onmisbare informatie en verassende inzichten in vinden.
Theo IJzermans is psycholoog, psychotherapeut en bedrijfstrainer. Jarenlang heeft hij als psychotherapeut bij de RIAGG gewerkt. Nu is hij onder andere betrokken bij de opleidingen voor trainers en adviseurs van Schouten & Nelissen in Zaltbommel. In Amsterdam heeft hij een eigen praktijk. Hij is auteur en co-auteur van een groot aantal boeken voor trainers en managers, waaronder de bestseller Beren op de weg, spinsels in je hoofd.
Na een carrière als luchtverkeersleider was Lex Eckhardt vele jaren werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Hij is vanaf de oprichting betrokken bij Schouten & Nelissen, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de training 'Effectief en Ontspannen Spreken voor Groepen'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Theo IJzermans, Lex Eckhardt
Uitgever
Uitgeverij Thema
ISBN
9789058713575
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
102

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99