Het wonder van Frieswijck

Prijs € 12,95

Uitverkocht

Thea Beckman

Hardback | Oktober 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het wonder van Frieswijck Thea Beckman Omslagillustratie: Jan Wesseling Kampen, 1470. Als Tieske, de hond van Alijt Kuinretorf, de zoon van schepen Van den Vene in zijn arm bijt, wordt de hond door de schepenbank voor straf op bedevaart gestuurd. Tieske moet naar een heilige boom in het Oversticht en Alijt zal hem begeleiden. Alijts vader vindt zijn dochter echter te jong om alleen op reis te gaan en daarom vraagt hij een Portugese koopman, die dezelfde kant op moet, om zijn dochter onder zijn hoede te nemen. De koopman is niet alleen; hij heeft Danga bij zich, een negerslaafje aan een ketting. De meeste mensen hebben nog nooit iemand meteen donkere huid gezien en denken dat hij de duivel zelf is. Maar Alijt is niet bang voor hem en ze sluit vriendschap met Danga. Als het gezelschap na een lange reis aankomt in Frieswijck, gebeurt er iets wonderbaarlijks. Op het moment dat iedereen geknield bij de heilige boom zit, valt plotseling Danga's ketting af. Een wonder? Alijt weet er meer van, maar zwijgt. Het belangrijkste is dat Danga weer vrij is. Andere boeken van Thea Beckman: Kruistocht in spijkerbroek Hasse Simonsdochter Triomf van de verschroeide aarde Geef me de ruimte! Het rad van fortuin Stad in de storm De Gouden Dolk De val van de Vredeborch Het geheim van Rotterdam De Stomme van Kampen Kinderen van Moeder Aarde Het helse paradijs Het Gulden Vlies van Thule De doge-ring van Venetië Saartje Tadema Vrijgevochten Gekaapt! Een bos vol spoken De verloren schat Wij zijn wegwerpkinderen Míjn vader woont in Brazilië Wonderkinderen Zwerftocht met Korilu Kruistocht in spijkerbroek Kruistocht in spijkerbroek filmeditie

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Thea Beckman
Uitgever
Lemniscaat, Uitgeverij
ISBN
9789056376406
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2004
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Beschrijving

Het wonder van Frieswijck
Thea Beckman
Omslagillustratie: Jan Wesseling

Kampen, 1470. Als Tieske, de hond van Alijt Kuinretorf, de zoon van schepen Van den Vene in zijn arm bijt, wordt de hond door de schepenbank voor straf op bedevaart gestuurd. Tieske moet naar een heilige boom in het Oversticht en Alijt zal hem begeleiden.
Alijts vader vindt zijn dochter echter te jong om alleen op reis te gaan en daarom vraagt hij een Portugese koopman, die dezelfde kant op moet, om zijn dochter onder zijn hoede te nemen.
De koopman is niet alleen; hij heeft Danga bij zich, een negerslaafje aan een ketting. De meeste mensen hebben nog nooit iemand meteen donkere huid gezien en denken dat hij de duivel zelf is. Maar Alijt is niet bang voor hem
en ze sluit vriendschap met Danga.
Als het gezelschap na een lange reis aankomt in Frieswijck, gebeurt er iets wonderbaarlijks. Op het moment dat iedereen geknield bij de heilige boom zit, valt plotseling Danga's ketting af. Een wonder? Alijt weet er meer van, maar zwijgt. Het belangrijkste is dat Danga weer vrij is.

Andere boeken van Thea Beckman:
Kruistocht in spijkerbroek
Hasse Simonsdochter
Triomf van de verschroeide aarde
Geef me de ruimte!
Het rad van fortuin
Stad in de storm
De Gouden Dolk
De val van de Vredeborch
Het geheim van Rotterdam
De Stomme van Kampen
Kinderen van Moeder Aarde
Het helse paradijs
Het Gulden Vlies van Thule
De doge-ring van Venetië
Saartje Tadema
Vrijgevochten
Gekaapt!
Een bos vol spoken
De verloren schat
Wij zijn wegwerpkinderen
Míjn vader woont in Brazilië
Wonderkinderen
Zwerftocht met Korilu
Kruistocht in spijkerbroek
Kruistocht in spijkerbroek filmeditie

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Thea Beckman
Uitgever
Lemniscaat, Uitgeverij
ISBN
9789056376406
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2004
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99