Het weefgetouw van de tijd (e-Book)

Tussen stabiliteit en wentelingen van de Middellandse Zee tot China

Prijs € 19,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Robert Kaplan

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een persoonlijk reisverslag langs de wereldwijde geopolitieke lijnen Robert D. Kaplan is naast bestsellerauteur ook een fervent reiziger. Als specialist in geopolitiek schrijft hij aan de hand van een reisverslag hoe de blik van de westerse wereld op het Grotere Midden-Oosten, dat loopt van het Middellandse Zeegebied tot China, zal moeten veranderen. De historie van dit gebied hebben we nooit als één geheel gezien, maar heeft een grote uitwerking gehad op de wereldgeschiedenis. In Het weefgetouw van de tijd verkent Kaplan dit beladen gebied om zo de invloed van de geschiedenis op het heden bloot te leggen. Aan de hand van rapportages en reisverhalen onthult Kaplan de diepere waarheden over het ontbreken van stabiliteit in het uitgestrekte gebied. Niet alleen historische feiten, zoals de geschiedenis van Constantinopel, maar ook recente gebeurtenissen, zoals de onderdrukking van de Oeigoeren, komen aan bod. Dit reisverslag maakt duidelijk hoe de geopolitieke lijnen in elkaar verweven zijn – en dus niet zomaar los kunnen komen. Robert D. Kaplan is voorzitter van de afdeling Geopolitiek bij het Foreign Policy Research Institute en Senior Advisor bij Euresia Group. Daarnaast schreef hij al vele boeken over buitenlandse politiek en reizen, waaronder De geopolitieke tragedie, Moesson en Balkanschimmen, waarvan wereldwijd vertalingen zijn verschenen. Hij werd twee keer opgenomen in de Top 100 Global Thinkers van Foreign Policy. Over Kaplans eerdere werk: ‘Als er één actueel boek is dat degenen die over oorlog en vrede beslissen zouden moeten lezen, is dit het.’ The New Statesman over De geopolitieke tragedie ‘Een voortreffelijk waarnemer en een begenadigd schrijver.’ NRC over De wraak van de geografie

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Robert Kaplan
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000390380
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2024
Bestandsgrootte
1794185 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
448

Beschrijving

Een persoonlijk reisverslag langs de wereldwijde geopolitieke lijnen

Robert D. Kaplan is naast bestsellerauteur ook een fervent reiziger. Als specialist in geopolitiek schrijft hij aan de hand van een reisverslag hoe de blik van de westerse wereld op het Grotere Midden-Oosten, dat loopt van het Middellandse Zeegebied tot China, zal moeten veranderen. De historie van dit gebied hebben we nooit als één geheel gezien, maar heeft een grote uitwerking gehad op de wereldgeschiedenis. In Het weefgetouw van de tijd verkent Kaplan dit beladen gebied om zo de invloed van de geschiedenis op het heden bloot te leggen.

Aan de hand van rapportages en reisverhalen onthult Kaplan de diepere waarheden over het ontbreken van stabiliteit in het uitgestrekte gebied. Niet alleen historische feiten, zoals de geschiedenis van Constantinopel, maar ook recente gebeurtenissen, zoals de onderdrukking van de Oeigoeren, komen aan bod. Dit reisverslag maakt duidelijk hoe de geopolitieke lijnen in elkaar verweven zijn – en dus niet zomaar los kunnen komen.

Robert D. Kaplan is voorzitter van de afdeling Geopolitiek bij het Foreign Policy Research Institute en Senior Advisor bij Euresia Group. Daarnaast schreef hij al vele boeken over buitenlandse politiek en reizen, waaronder De geopolitieke tragedie, Moesson en Balkanschimmen, waarvan wereldwijd vertalingen zijn verschenen. Hij werd twee keer opgenomen in de Top 100 Global Thinkers van Foreign Policy.

Over Kaplans eerdere werk:

‘Als er één actueel boek is dat degenen die over oorlog en vrede beslissen zouden moeten lezen, is dit het.’ The New Statesman over De geopolitieke tragedie

‘Een voortreffelijk waarnemer en een begenadigd schrijver.’ NRC over De wraak van de geografie

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Robert Kaplan
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000390380
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2024
Bestandsgrootte
1794185 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
448

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99