Het voeden en opvoeden van Nieuwetijdskinderen

Prijs € 22,95

Uitverkocht

Pieter Wierenga

Paperback | December 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Overal zijn diploma's voor, behalve voor ouders - terwijl dat kennelijk de allerbelangrijkste baan op aarde is. Dit boek gaat niet over het 'dresseren' van kinderen, maar laat zien dat zodra de kinderen van deze tijd problemen vertonen, de oplossing daarvan te vinden is in hun directe omgeving. Daarom is het ook zo belangrijk dat ouders, in de eerste plaats goed voor zichzelf zorgen in het belangrijke proces van opvoeden. De veelbelovende kinderen van deze tijd hebben grote behoefte aan een veilige plek waar ze bij betrouwbare rotsvaste ouders de gelegenheid krijgen om een gezond fundament voor hun latere leven te bouwen. In padvinderstermen vertaald: 'dat de kinderen een gezonde geest in een gezond lichaam ontwikkelen'. Daarvoor is een stevige maar eerlijke begeleiding onontbeerlijk, naast een gezonde voeding natuurlijk. Kortom: een boek over een voedende opvoeding voor alle betrokkenen.In dit boek komen regelmatig kinderen zelf aan het woord over het wel en wee van hun opvoeding. Ze kunnen daarbij eindelijk hun kant van de zaak eens belichten. Weliswaar niet rechtstreeks en achteraf: het blijven stiefkinderen. Hun commentaar op de opvoeding bevat letterlijk veel ongehoords. Menig wenkbrauw zal omhoog gaan bij het lezen van de ingenieuze wijzen waarop kinderen strategieën ontwikkelen om onoverbrugbare misverstanden bij de opvoeding te overleven. Ze vormen dan afgesplitste innerlijke kinderen die 'baas' worden van een zelf gekozen strategie die tevens eeuwigheidswaarde krijgt. Hun rapportage van wat er indertijd gebeurde is uitermate instructief voor ploeterende ouders. Het enorme aantal misverstanden tussen opvoeder en kind komt voor het voetlicht. Duidelijk wordt dat gemakzucht bij het opvoeden aan de wieg staat van veel later ongemak.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Pieter Wierenga
Uitgever
Brug, Uitgeverij van
ISBN
9789065232618
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Overal zijn diploma's voor, behalve voor ouders - terwijl dat kennelijk de allerbelangrijkste baan op aarde is.

Dit boek gaat niet over het 'dresseren' van kinderen, maar laat zien dat zodra de kinderen van deze tijd problemen vertonen, de oplossing daarvan te vinden is in hun directe omgeving. Daarom is het ook zo belangrijk dat ouders, in de eerste plaats goed voor zichzelf zorgen in het belangrijke proces van opvoeden. De veelbelovende kinderen van deze tijd hebben grote behoefte aan een veilige plek waar ze bij betrouwbare rotsvaste ouders de gelegenheid krijgen om een gezond fundament voor hun latere leven te bouwen. In padvinderstermen vertaald: 'dat de kinderen een gezonde geest in een gezond lichaam ontwikkelen'. Daarvoor is een stevige maar eerlijke begeleiding onontbeerlijk, naast een gezonde voeding natuurlijk. Kortom: een boek over een voedende opvoeding voor alle betrokkenen.

In dit boek komen regelmatig kinderen zelf aan het woord over het wel en wee van hun opvoeding. Ze kunnen daarbij eindelijk hun kant van de zaak eens belichten. Weliswaar niet rechtstreeks en achteraf: het blijven stiefkinderen. Hun commentaar op de opvoeding bevat letterlijk veel ongehoords. Menig wenkbrauw zal omhoog gaan bij het lezen van de ingenieuze wijzen waarop kinderen strategieën ontwikkelen om onoverbrugbare misverstanden bij de opvoeding te overleven.
Ze vormen dan afgesplitste innerlijke kinderen die 'baas' worden van een zelf gekozen strategie die tevens eeuwigheidswaarde krijgt. Hun rapportage van wat er indertijd gebeurde is uitermate instructief voor ploeterende ouders. Het enorme aantal misverstanden tussen opvoeder en kind komt voor het voetlicht. Duidelijk wordt dat gemakzucht bij het opvoeden aan de wieg staat van veel later ongemak.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Pieter Wierenga
Uitgever
Brug, Uitgeverij van
ISBN
9789065232618
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 15,00
  • 18,99
  • 23,00
  • 22,50
  • 15,99
  • 23,99
  • 18,99