Het verpleegkundig spreekuur

en de toepassing van e-Health in het werkproces

Prijs € 16,50

Uitverkocht

Ate Dijkstra

Paperback | Augustus 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Over de inhoudVerpleegkundigen bezinnen zich steeds meer op de vraag hoe ook zij in een veranderende gezondheidszorg hun beroep inhoudelijk kunnen uitdiepen. Het doel daarbij is veelal de kwaliteit van de verpleegkundige zorg te verbeteren. Enkele voorbeelden daarvan zijn:- de ‘schoonheid’ van de intensive care- evidence based practice- functiedifferentiatie- implementatie van de richtlijn ‘postoperatief meten van de temperatuur bij patiënten’- taakverschuiving van arts naar verpleegkundige en zelfmanagementen nu de zorg steeds meer ‘digitaal’ gaat:- e-Health en sociale mediaEr zijn ideeën te over om de verpleegkundige praktijk te verbeteren en meer in overeenstemming te brengen met de wens en de vraag van de patiënt. Eén van deze verbeteringen is het opzetten van het verpleegkundig spreekuur.In de eerste 2 hoofdstukken wordt ingegaan op e-Health e.a. innovatieve ontwikkelingen, c.q. op verschillende soorten verpleegkundige spreekuren. De volgende 5 hoofdstukken behandelen o.m. aan de hand van casuïstiek wat een verpleegkundig spreekuur is, hoe je het idee kunt realiseren, hoe je het spreekuur vorm kunt geven, hoe je het beste de invoering in de praktijk kunt voorbereiden en hoe je er achter kunt komen dat het ook werkelijk bijdraagt aan de verwachtingen van patiënt en verpleegkundige.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ate Dijkstra
Uitgever
Noordhoff Uitgevers B.V.
ISBN
9789057401084
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
112

Beschrijving

Over de inhoud
Verpleegkundigen bezinnen zich steeds meer op de vraag hoe ook zij in een veranderende gezondheidszorg hun beroep inhoudelijk kunnen uitdiepen. Het doel daarbij is veelal de kwaliteit van de verpleegkundige zorg te verbeteren. Enkele voorbeelden daarvan zijn:

- de ‘schoonheid’ van de intensive care

- evidence based practice

- functiedifferentiatie

- implementatie van de richtlijn ‘postoperatief meten van de temperatuur bij patiënten’

- taakverschuiving van arts naar verpleegkundige en zelfmanagement

en nu de zorg steeds meer ‘digitaal’ gaat:

- e-Health en sociale media

Er zijn ideeën te over om de verpleegkundige praktijk te verbeteren en meer in overeenstemming te brengen met de wens en de vraag van de patiënt. Eén van deze verbeteringen is het opzetten van het verpleegkundig spreekuur.

In de eerste 2 hoofdstukken wordt ingegaan op e-Health e.a. innovatieve ontwikkelingen, c.q. op verschillende soorten verpleegkundige spreekuren. De volgende 5 hoofdstukken behandelen o.m. aan de hand van casuïstiek wat een verpleegkundig spreekuur is, hoe je het idee kunt realiseren, hoe je het spreekuur vorm kunt geven, hoe je het beste de invoering in de praktijk kunt voorbereiden en hoe je er achter kunt komen dat het ook werkelijk bijdraagt aan de verwachtingen van patiënt en verpleegkundige.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ate Dijkstra
Uitgever
Noordhoff Uitgevers B.V.
ISBN
9789057401084
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
112

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99