Het plezier van het zoeken

filosofie tegen de angst

Prijs € 18,50

Uitverkocht

Rik Pinxten

Paperback | Februari 2011 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 2 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

We leven in een wereld van tegenstellingen: religie tegenover secularisme, milieu tegenover economie, gelijkheid tegenover verschillen, democratie tegenover expertise en efficiëntie, massa tegenover individu, wereldburgerschap tegenover lokale identiteit, nihilisme tegenover basisvertrouwen.Deze tegenstellingen zijn valse tegenstellingen, een keurslijf dat het Westen al eeuwen gevangen houdt. Vanuit dat grote gelijk nemen we enorme risico’s en veroorzaken rampen. Er worden oorlogen gevoerd om grondstoffen en voorrechten, er worden terreuraanslagen gepleegd vanuit religieuze en ideologische tunnelvisies en we zien de ander uit wantrouwen vaak niet als mens, maar als vijand of concurrent. We zijn bang voor elkaar. Niet voor niets worden de eerste tien jaren van deze eeuw het ‘decennium van de angst’ genoemd. Die mentaliteit weerhoudt ons ervan uit te breken en de creativiteit, die zo typisch menselijk is, te gebruiken om problemen op te lossen in plaats van ze in stand te houden of te verscherpen.Het plezier van het zoeken is een positief boek. Het richt zich tot de talloze actieve burgers die willen samenwerken om de aarde en de mensheid leefbaar en kwaliteitsvol te houden.http://www.houtekiet.com/boeken/p/detail/het-plezier-van-het-zoeken

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rik Pinxten
Uitgever
Houtekiet
ISBN
9789089241634
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
245

Beschrijving

We leven in een wereld van tegenstellingen: religie tegenover secularisme, milieu tegenover economie, gelijkheid tegenover verschillen, democratie tegenover expertise en efficiëntie, massa tegenover individu, wereldburgerschap tegenover lokale identiteit, nihilisme tegenover basisvertrouwen.

Deze tegenstellingen zijn valse tegenstellingen, een keurslijf dat het Westen al eeuwen gevangen houdt. Vanuit dat grote gelijk nemen we enorme risico’s en veroorzaken rampen. Er worden oorlogen gevoerd om grondstoffen en voorrechten, er worden terreuraanslagen gepleegd vanuit religieuze en ideologische tunnelvisies en we zien de ander uit wantrouwen vaak niet als mens, maar als vijand of concurrent. We zijn bang voor elkaar. Niet voor niets worden de eerste tien jaren van deze eeuw het ‘decennium van de angst’ genoemd. Die mentaliteit weerhoudt ons ervan uit te breken en de creativiteit, die zo typisch menselijk is, te gebruiken om problemen op te lossen in plaats van ze in stand te houden of te verscherpen.

Het plezier van het zoeken is een positief boek. Het richt zich tot de talloze actieve burgers die willen samenwerken om de aarde en de mensheid leefbaar en kwaliteitsvol te houden.

http://www.houtekiet.com/boeken/p/detail/het-plezier-van-het-zoeken

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rik Pinxten
Uitgever
Houtekiet
ISBN
9789089241634
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
245

Actuele bestsellers!

  • 17,50
  • 17,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 22,99
  • 23,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 17,50
  • 24,99