Het koosjere mes

en andere joodse scherpzinnigheden

Prijs € 0,00

Uitverkocht

Dick Houwaart

Paperback | September 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Toen Dick Houwaart de 80-jarige leeftijd naderde dacht hij, ga eens opschrijven wat een mens dan denkt,voelt zegt,overweegt, bepeinst en nog veel meer. Ik bedacht dat het goed zou zijn mijn veelal borrelendejoodse gedachten in een dagboek op te schrijven. Een dagboek, want het woord "weblog" vind ik afschuwelijk. Het digitale tijschrift www.vrijzichtmagazine.eu is een verzamelplaats voor mensen zonderabsolute gedachten, vrij van dogam's en wars van absolute waarheden.Mensen van vlees en bloed, dat wel,maar tegelijkertijd mensen die vragen stellen als iedereen is uitgevraagd. Bij Vrijzichtmagazine voelt Dick zich thuis en is hij aan een dagboek begonnen waarvan er inmiddels ruim driehonderd zijn verschenen.Maar ja, jood-zijn is joods schrijven, waar het hart vol van is, loopt de mond van over. Mijn zeer gewaardeerde uitgever pakte het joodse stokje op, bundelde er 53, voor elke week van het jaar een. Oh,niet als zondagse preek, ook niet als sjabbat-droosje(preekje), maar gewoon om mee te denken en vragen te stellen. Is het waar wat ik heb opgeschreven, of is het niet waar en is dat alles bij elkaar ook niet waar?Wel, lees het en denk er het jouwe van.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dick Houwaart
Uitgever
Uitgeverij Ipenburg
ISBN
9789070105112
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Toen Dick Houwaart de 80-jarige leeftijd naderde dacht hij, ga eens opschrijven wat een mens dan denkt,
voelt zegt,overweegt, bepeinst en nog veel meer. Ik bedacht dat het goed zou zijn mijn veelal borrelende
joodse gedachten in een dagboek op te schrijven. Een dagboek, want het woord "weblog" vind ik afschuwelijk. Het digitale tijschrift www.vrijzichtmagazine.eu is een verzamelplaats voor mensen zonder
absolute gedachten, vrij van dogam's en wars van absolute waarheden.Mensen van vlees en bloed, dat wel,
maar tegelijkertijd mensen die vragen stellen als iedereen is uitgevraagd. Bij Vrijzichtmagazine voelt Dick zich thuis en is hij aan een dagboek begonnen waarvan er inmiddels ruim driehonderd zijn verschenen.
Maar ja, jood-zijn is joods schrijven, waar het hart vol van is, loopt de mond van over. Mijn zeer gewaardeerde uitgever pakte het joodse stokje op, bundelde er 53, voor elke week van het jaar een. Oh,
niet als zondagse preek, ook niet als sjabbat-droosje(preekje), maar gewoon om mee te denken en vragen te stellen. Is het waar wat ik heb opgeschreven, of is het niet waar en is dat alles bij elkaar ook niet waar?
Wel, lees het en denk er het jouwe van.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dick Houwaart
Uitgever
Uitgeverij Ipenburg
ISBN
9789070105112
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99