Het is hier geen hotel!

hoe je samen het huishouden aanpakt

Prijs € 24,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Eva Brumagne, Riet Ory

Paperback | November 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De kans is groot dat jij voelt dat er wat hapert aan de taakverdeling thuis. Dat jij het meeste werk op het thuisfront verzet. Dat jij de boel draaiende houdt. Dat je weinig tijd hebt voor jezelf. Maar als je het thuis aankaart bij je partner, kinderen of huisgenoten, mondt zo’n gesprek standaard uit in ruzie. Dus je zwijgt maar, en ploetert dapper verder. Herken je jezelf in deze situatie? Je bent niet alleen. De taakverdeling in het huishouden is een discussiepunt voor vele gezinnen, omdat die ongelijk verdeeld is. En dat is niet toevallig: onze samenleving houdt genderpatronen immers stevig in stand, legt de lat voor moeders een pak hoger dan voor vaders, en vindt het betaalde werk zoveel belangrijker dan het onbetaalde. Maar die ongelijkheid aanpakken is moeilijk, want hoe kaart je zoiets aan zonder in een conflict te vervallen? We hebben er weinig taal en handvatten voor. Tot nu. Dit boek helpt je om je taakverdeling thuis evenwichtig te maken. Om de lusten en de lasten van het huishouden te delen met je huisgenoten. Je zet stapjes naar meer tijd voor jezelf, voor wat jij belangrijk vindt, maar waar je nu niet toe komt. Veel vrouwen snakken naar vrije tijd. Een gedeeld eigenaarschap van huishoudelijk en zorgwerk is de sleutel om die vrije tijd te vinden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Eva Brumagne, Riet Ory
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789464019520
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
284

Beschrijving

De kans is groot dat jij voelt dat er wat hapert aan de taakverdeling thuis. Dat jij het meeste werk op het thuisfront verzet. Dat jij de boel draaiende houdt. Dat je weinig tijd hebt voor jezelf. Maar als je het thuis aankaart bij je partner, kinderen of huisgenoten, mondt zo’n gesprek standaard uit in ruzie. Dus je zwijgt maar, en ploetert dapper verder.

Herken je jezelf in deze situatie? Je bent niet alleen. De taakverdeling in het huishouden is een discussiepunt voor vele gezinnen, omdat die ongelijk verdeeld is. En dat is niet toevallig: onze samenleving houdt genderpatronen immers stevig in stand, legt de lat voor moeders een pak hoger dan voor vaders, en vindt het betaalde werk zoveel belangrijker dan het onbetaalde. Maar die ongelijkheid aanpakken is moeilijk, want hoe kaart je zoiets aan zonder in een conflict te vervallen? We hebben er weinig taal en handvatten voor. Tot nu.

Dit boek helpt je om je taakverdeling thuis evenwichtig te maken. Om de lusten en de lasten van het huishouden te delen met je huisgenoten. Je zet stapjes naar meer tijd voor jezelf, voor wat jij belangrijk vindt, maar waar je nu niet toe komt.

Veel vrouwen snakken naar vrije tijd. Een gedeeld eigenaarschap van huishoudelijk en zorgwerk is de sleutel om die vrije tijd te vinden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Eva Brumagne, Riet Ory
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789464019520
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
284

Actuele bestsellers!

  • 17,50
  • 17,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 22,99
  • 23,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 17,50
  • 24,99