Het hervormingsmoeras van de verzorgingsstaat

veranderingen in de organisatie van de sociale zekerheid

Prijs € 43,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

N. van Gestel, P. de Beer, M. van der Meer

Paperback | Augustus 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Onderzoek naar hoe hervormingen tot stand zijn gekomen en welke politieke en maatschappelijke visies daaraan ten grondslag lagen. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw is de organisatie van de verzorgingsstaat verscheidene malen ingrijpend gewijzigd. Veel hervormingen waren meer een afscheid van het verleden dan een heldere keuze voor een nieuw model. Op deze wijze zijn politici en beleidsmakers steeds meer vastgelopen in een hervormingsmoeras dat zij zelf hebben gecreëerd.Nicolette van Gestel is universitair hoofddocent aan de Faculteit der Managementwetenschappen, Radboud Universiteit Nijmegen en bijzonder hoogleraar 'Nieuwe sturingsvormen in sociale zekerheid en arbeidsvoorziening' aan de TiasNimbas Business School van de Universiteit van Tilburg.Paul de Beer is bijzonder hoogleraar Arbeidsverhoudingen aan de Universiteit van Amster-dam en verbonden aan het Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (AIAS) en De Burcht (Centrum voor Arbeidsverhoudingen).Marc van der Meer is directeur van het Expertisecentrum Beroepsonderwijs (ECBO).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
N. van Gestel, P. de Beer, M. van der Meer
Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789089641533
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
210

Beschrijving

Onderzoek naar hoe hervormingen tot stand zijn gekomen en welke politieke en maatschappelijke visies daaraan ten grondslag lagen.

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw is de organisatie van de verzorgingsstaat verscheidene malen ingrijpend gewijzigd. Veel hervormingen waren meer een afscheid van het verleden dan een heldere keuze voor een nieuw model. Op deze wijze zijn politici en beleidsmakers steeds meer vastgelopen in een hervormingsmoeras dat zij zelf hebben gecreëerd.

Nicolette van Gestel is universitair hoofddocent aan de Faculteit der Managementwetenschappen, Radboud Universiteit Nijmegen en bijzonder hoogleraar 'Nieuwe sturingsvormen in sociale zekerheid en arbeidsvoorziening' aan de TiasNimbas Business School van de Universiteit van Tilburg.

Paul de Beer is bijzonder hoogleraar Arbeidsverhoudingen aan de Universiteit van Amster-dam en verbonden aan het Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (AIAS) en De Burcht (Centrum voor Arbeidsverhoudingen).

Marc van der Meer is directeur van het Expertisecentrum Beroepsonderwijs (ECBO).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
N. van Gestel, P. de Beer, M. van der Meer
Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789089641533
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
210

Actuele bestsellers!

  • 24,99
  • 18,99
  • 33,99
  • 24,99
  • 12,99
  • 15,00
  • 29,99
  • 29,95
  • 15,00
  • 23,99