Het explosieve kind

over het opvoeden en begrijpen van snel gefrustreerde en chronisch inflexibele kinderen

Prijs € 26,99

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Ross Greene

Paperback | December 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Onbeheerst en agressief gedrag overvalt ouders en veroorzaakt schuldgevoelens en frustraties. Ross W. Greene ontwikkelde een eenvoudige maar baanbrekende methode om om te gaan met chronisch inflexibele kinderen die snel gefrustreerd raken. Uitgangspunt is daarbij dat samen met het kind gezocht moet worden naar oplossingen. In deze derde, geheel geactualiseerde editie van Het explosieve kind legt Greene nog meer nadruk op het gezamenlijk en proactief oplossen van problemen. Hij geeft extra voorbeelden van probleemsituaties thuis en op school, en legt uit hoe je samen met je kind kunt werken aan verbeteringen.Het explosieve kind is onmisbaar gebleken voor ouders die de rust in huis willen herstellen en verstandig willen reageren op problematisch gedrag. Het is bovendien een aanrader voor hulpverleners en docenten die werken met moeilijk hanteerbare kinderen.Ross W. Greene is verbonden aan de afdeling psychiatrie van Harvard Medical School en de afdeling psychologie van Virginia Tech. Over de eerste editie:'Helder betoog en herkenbare voorbeelden.' - de Volkskrant

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ross Greene
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057124174
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Onbeheerst en agressief gedrag overvalt ouders en veroorzaakt schuldgevoelens en frustraties. Ross W. Greene ontwikkelde een eenvoudige maar baanbrekende methode om om te gaan met chronisch inflexibele kinderen die snel gefrustreerd raken. Uitgangspunt is daarbij dat samen met het kind gezocht moet worden naar oplossingen.

In deze derde, geheel geactualiseerde editie van Het explosieve kind legt Greene nog meer nadruk op het gezamenlijk en proactief oplossen van problemen. Hij geeft extra voorbeelden van probleemsituaties thuis en op school, en legt uit hoe je samen met je kind kunt werken aan verbeteringen.

Het explosieve kind is onmisbaar gebleken voor ouders die de rust in huis willen herstellen en verstandig willen reageren op problematisch gedrag. Het is bovendien een aanrader voor hulpverleners en docenten die werken met moeilijk hanteerbare kinderen.

Ross W. Greene is verbonden aan de afdeling psychiatrie van Harvard Medical School en de afdeling psychologie van Virginia Tech.

Over de eerste editie:
'Helder betoog en herkenbare voorbeelden.' - de Volkskrant

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ross Greene
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057124174
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99