Het dodo-effect

Over gedragsverandering in organisaties

Prijs € 28,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Gyuri Vergouw

Paperback | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op korte en krachtige wijze behandelt de auteur onderwerpen die nietin andere managementboeken te vinden zijn. Het boek gaat over gedragwaarvan de effecten niet te onderschatten zijn. Een eyeopener voormanagers, consultants en coaches.Van de Abilene-paradox tot het dodo-effect en van het Acapulcosyndroom tot de wetten van Parkinson, dit boek biedt een bonte verzameling van menselijk gedrag in al zijn facetten. Vaak herkenbaar, soms pijnlijk, af en toe hilarisch, maar gelukkig ook met concrete oplossingen vanuit de dagelijkse praktijk.Bewust en onbewust menselijk gedrag in organisaties vormt een populair onderzoeksobject voor psychologen, sociologen en gedragseconomen. Managers en medewerkers kunnen irrationeel, onlogisch en impliciet gedrag vertonen dat niet alleen het organisatorische belang, maar ook dat van henzelf schaadt. En zonder dat zij het zelf maar vermoeden, kan het leiden tot vreemde situaties, ruzie in de tent of complete chaos. Dit boek biedthandreikingen om dergelijke uitingen te voorkomen, te signaleren of op te lossen.Gyuri Vergouw is al ruim 25 jaar actief in de advieswereld en auteur van diverse bestsellers op het gebied van management en sport.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gyuri Vergouw
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024403851
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184

Beschrijving

Op korte en krachtige wijze behandelt de auteur onderwerpen die niet
in andere managementboeken te vinden zijn. Het boek gaat over gedrag
waarvan de effecten niet te onderschatten zijn. Een eyeopener voor
managers, consultants en coaches.

Van de Abilene-paradox tot het dodo-effect en van het Acapulcosyndroom tot de wetten van Parkinson, dit boek biedt een bonte verzameling van menselijk gedrag in al zijn facetten. Vaak herkenbaar, soms pijnlijk, af en toe hilarisch, maar gelukkig ook met concrete oplossingen vanuit de dagelijkse praktijk.
Bewust en onbewust menselijk gedrag in organisaties vormt een populair onderzoeksobject voor psychologen, sociologen en gedragseconomen. Managers en medewerkers kunnen irrationeel, onlogisch en impliciet gedrag vertonen dat niet alleen het organisatorische belang, maar ook dat van henzelf schaadt. En zonder dat zij het zelf maar vermoeden, kan het leiden tot vreemde situaties, ruzie in de tent of complete chaos. Dit boek biedt
handreikingen om dergelijke uitingen te voorkomen, te signaleren of op te lossen.

Gyuri Vergouw is al ruim 25 jaar actief in de advieswereld en auteur van diverse bestsellers op het gebied van management en sport.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gyuri Vergouw
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024403851
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99