Het beste verbeterboek

architectuurherstel als cultureel ambacht

Prijs € 29,90

Uitverkocht

M. van Haaren, M. Oostenbrink

Hardback | Juni 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de afgelopen 25 jaar zijn in Amsterdam tenminste 70.000 vooroorlogse en particuliere huurwoningen behouden voor sloop, opgeknapt en verbeterd. Begonnen als experiment in 1980 is woningverbetering uitgegroeid tot een volwaardig beleidsinstrument, mede door het toekennen van subsidiebijdragen (regeling Beter Verbeteren) door stadsdelen en gemeentelijke diensten. Daarbij heeft een verantwoord herstel van de gevelarchitectuur als onderdeel van welstandsbeleid, steeds meer aandacht gekregen, met name in de berlagiaanse Gordel 20-40 en in de negentiende- eeuwse ring. In Het Beste Verbeterboek wordt een selectie van de best practices van de afgelopen acht jaar gepresenteerd, zoals tot stand gekomen onder supervisie van Marloes van Haaren. Actueel en historisch foto- en beeldmateriaal wordt in een beschouwend, cultureel kader geplaatst door korte, begeleidende, essay's van de hand van zeer uiteenlopende deskundigen: bestuurders, politici, ontwikkelaars, corporaties. Achter in het boek zijn vier grote, losse blauwdrukvellen opgenomen, met daarop gedetailleerde tekeningen van zeven timmerfabrieken. Deze tekeningen geven een prachtig inzicht in de aandacht die geschonken is aan het sublieme detail.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. van Haaren, M. Oostenbrink
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068684636
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

In de afgelopen 25 jaar zijn in Amsterdam tenminste 70.000 vooroorlogse en particuliere huurwoningen behouden voor sloop, opgeknapt en verbeterd. Begonnen als experiment in 1980 is woningverbetering uitgegroeid tot een volwaardig beleidsinstrument, mede door het toekennen van subsidiebijdragen (regeling Beter Verbeteren) door stadsdelen en gemeentelijke diensten.
Daarbij heeft een verantwoord herstel van de gevelarchitectuur als onderdeel van welstandsbeleid, steeds meer aandacht gekregen, met name in de berlagiaanse Gordel 20-40 en in de negentiende- eeuwse ring.
In Het Beste Verbeterboek wordt een selectie van de best practices van de afgelopen acht jaar gepresenteerd, zoals tot stand gekomen onder supervisie van Marloes van Haaren. Actueel en historisch foto- en beeldmateriaal wordt in een beschouwend, cultureel kader geplaatst door korte, begeleidende, essay's van de hand van zeer uiteenlopende deskundigen: bestuurders, politici, ontwikkelaars, corporaties.

Achter in het boek zijn vier grote, losse blauwdrukvellen opgenomen, met daarop gedetailleerde tekeningen van zeven timmerfabrieken. Deze tekeningen geven een prachtig inzicht in de aandacht die geschonken is aan het sublieme detail.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. van Haaren, M. Oostenbrink
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068684636
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99