Het akkoord

Prijs € 104,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

B. Wessels

Hardback | December 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wessels Insolventierecht bestaat uit de volgende delen:I. FaillietverklaringII. Gevolgen van faillietverklaring (1)III. Gevolgen van faillietverklaring (2)IV. Bestuur en beheer na faillietverklaringV. Verificatie van schuldvorderingenVI. Het akkoordVII. Vereffening van de boedelVIII. Surseance van betalingIX. Schuldsaneringingsregeling natuurlijke personenX. International Insolvency LawIn Wessels Insolventierecht VI, 4e druk, 2013, staat het akkoord centraal. Het boek bevat een commentaar op art. 138-172 Faillissementswet, de wettelijke regeling van het faillissementsakkoord. Doordat nagenoeg alle bepalingen van overeenkomstige toepassing zijn bij het akkoord in de surseance van betaling en een groot aantal van overeenkomstige toepassing zijn bij het akkoord in de schuldsaneringsregeling wordt ook daaraan aandacht gegeven.Aan de orde komen het doel, de inhoud en het rechtskarakter van een (dwang)akkoord in faillissement, de totstandkoming van een ontwerp-akkoord, de homologatie ervan, de rechtsgevolgen van een gehomologeerd akkoord en de ontbinding van een akkoord. Bijzondere aandacht wordt gegeven aan het niet in de wet geregelde onderhandse akkoord en de criteria die in de rechtspraak tot juni 2013 voor de dwangdeelname aan een onderhands akkoord zijn ontwikkeld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
B. Wessels
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013114966
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Wessels Insolventierecht bestaat uit de volgende delen:

I. Faillietverklaring
II. Gevolgen van faillietverklaring (1)
III. Gevolgen van faillietverklaring (2)
IV. Bestuur en beheer na faillietverklaring
V. Verificatie van schuldvorderingen
VI. Het akkoord
VII. Vereffening van de boedel
VIII. Surseance van betaling
IX. Schuldsaneringingsregeling natuurlijke personen
X. International Insolvency Law

In Wessels Insolventierecht VI, 4e druk, 2013, staat het akkoord centraal. Het boek bevat een commentaar op art. 138-172 Faillissementswet, de wettelijke regeling van het faillissementsakkoord. Doordat nagenoeg alle bepalingen van overeenkomstige toepassing zijn bij het akkoord in de surseance van betaling en een groot aantal van overeenkomstige toepassing zijn bij het akkoord in de schuldsaneringsregeling wordt ook daaraan aandacht gegeven.

Aan de orde komen het doel, de inhoud en het rechtskarakter van een (dwang)akkoord in faillissement, de totstandkoming van een ontwerp-akkoord, de homologatie ervan, de rechtsgevolgen van een gehomologeerd akkoord en de ontbinding van een akkoord. Bijzondere aandacht wordt gegeven aan het niet in de wet geregelde onderhandse akkoord en de criteria die in de rechtspraak tot juni 2013 voor de dwangdeelname aan een onderhands akkoord zijn ontwikkeld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
B. Wessels
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013114966
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99