Hannibal ad Portas Tekstboek/Hulpboek

Livius over de aartsrivalen Rome en Carthago

Prijs € 20,00

Uitverkocht

E. Jans, K. Lutterkort

Paperback | Juni 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hannibal ad portas is een volledige uitwerking van de syllabus voor het eindexamen Latijn voor het jaar 2006. Het thema dat ten grondslag ligt aan de keuze van de teksten is de eeuwige haat tussen Rome en Carthago. In de uitgekozen teksten van Livius wordt de levensloop gevolgd van Hannibal en Scipio, de hoofdpersonen van de Tweede Punische Oorlog, die als verpersoonlijking van de wederzijdse haat kunnen worden beschouwd.De examenbundel bestaat uit een tekst- en hulpboek en een docentenhandleiding.TekstboekHierin is gestreefd naar een evenwichtige afwisseling van Latijnse teksten en de verschillende hoofdstukken met achtergrondinformatie. Dit betekent dat de docent zonder meer de didactische lijn van het boek kan volgen. Het boek bevat uiteraard de voorgeschreven Latijnse teksten, de verplichte vertaalde teksten en de teksten ter vergelijking, toelichting op het genre, werk en leven van Livius, de historische context en een inleiding over de stijl en de taal van Livius.HulpboekHierin zijn opgenomen:-Zeer uitgebreide annotaties en vertaalhulp bij de Latijnse teksten. Woorden die niet zijn opgegeven staan achterin in de alfabetische woordenlijst.-Inhoudsvragen bij de Latijnse en vertaalde teksten.-Grammaticale vragen bij de Latijnse teksten.-Opdrachten bij de informatieve teksten.-Opdrachten om Latijnse tekstpassages met bestaande vertalingen te vergelijken met een toelichting over de manier waarop vertalers tot een leesbare vertaling komen.-Stappenplan voor het vertalen.-Onthoudblokken waarin de basisgrammatica wordt herhaald.-Onthoudblokken met woorden die vaak met elkaar worden verward. -Overzicht van de stijlmiddelen met voorbeelden uit het pensum. -10 proefvertalingen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
E. Jans, K. Lutterkort
Uitgever
Eisma Edumedia bv
ISBN
9789076589695
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Hannibal ad portas is een volledige uitwerking van de syllabus voor het eindexamen Latijn voor het jaar 2006. Het thema dat ten grondslag ligt aan de keuze van de teksten is de eeuwige haat tussen Rome en Carthago. In de uitgekozen teksten van Livius wordt de levensloop gevolgd van Hannibal en Scipio, de hoofdpersonen van de Tweede Punische Oorlog, die als verpersoonlijking van de wederzijdse haat kunnen worden beschouwd.

De examenbundel bestaat uit een tekst- en hulpboek en een docentenhandleiding.

Tekstboek
Hierin is gestreefd naar een evenwichtige afwisseling van Latijnse teksten en de verschillende hoofdstukken met achtergrondinformatie. Dit betekent dat de docent zonder meer de didactische lijn van het boek kan volgen. Het boek bevat uiteraard de voorgeschreven Latijnse teksten, de verplichte vertaalde teksten en de teksten ter vergelijking, toelichting op het genre, werk en leven van Livius, de historische context en een inleiding over de stijl en de taal van Livius.

Hulpboek
Hierin zijn opgenomen:
-Zeer uitgebreide annotaties en vertaalhulp bij de Latijnse teksten. Woorden die niet zijn opgegeven staan achterin in de alfabetische woordenlijst.
-Inhoudsvragen bij de Latijnse en vertaalde teksten.
-Grammaticale vragen bij de Latijnse teksten.
-Opdrachten bij de informatieve teksten.
-Opdrachten om Latijnse tekstpassages met bestaande vertalingen te vergelijken met een toelichting over de manier waarop vertalers tot een leesbare vertaling komen.
-Stappenplan voor het vertalen.
-Onthoudblokken waarin de basisgrammatica wordt herhaald.
-Onthoudblokken met woorden die vaak met elkaar worden verward.
-Overzicht van de stijlmiddelen met voorbeelden uit het pensum.
-10 proefvertalingen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
E. Jans, K. Lutterkort
Uitgever
Eisma Edumedia bv
ISBN
9789076589695
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 15,00
  • 18,99
  • 23,00
  • 22,50
  • 15,99
  • 23,99
  • 18,99