Handleiding Verhoor

Prijs € 48,17

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

A, van Amelsvoort, I. Rispens

Paperback | September 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Om een goed verhoor te kunnen afnemen, moet je over een behoorlijke hoeveelheid competenties beschikken. Daar heb je veel kennis en oefening voor nodig. In de Handleiding Verhoor worden alle aspecten van het verhoren van aangevers, getuigen en verdachten behandeld. Het verhoren van een aangever van een woninginbraak vraagt tenslotte om een andere aanpak dan het verhoren van een verdachte van een gewapende overval of een getuige van openlijke geweldpleging. Welke verhoormethoden zijn er? Hoe bepaal je welke methode in welke situatie het best kan worden toegepast? Welke attitude hanteer je? Hoe herken je een onbetrouwbare verklaring? Allemaal belangrijke vragen waarmee je te maken krijgt bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van een verhoor. Dit en nog veel meer wordt behandeld in deze handleiding.De Handleiding Verhoor is een standaardwerk voor iedere politieambtenaar die belast is met de belangrijke klus van het verhoor. Maar ook voor leden van de rechterlijke macht die verklaringen moeten beoordelen en/of zelf getuigen en verdachten verhoren, bevat de handleiding praktische handreikingen.Adri van Amelsvoort is freelance senior adviseur en docent algemene recherche. Hij was daarvoor hoofdinspecteur van politie in de functies van teamleider en kennismakelaar bij de Politieacademie. Hij is redacteur van de rechercheonderwerpen in de digitale kennisbank van Stapel & De Koning. Imke Rispens is recherchepsycholoog en als docent-gedragswetenschapper werkzaam bij de Politieacademie.Beiden zijn gastdocent bij het Studiecentrum Rechtspleging (SSR) en auteur bij Kompol (Kennis op maat politie).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A, van Amelsvoort, I. Rispens
Uitgever
Vakmedianet Government B.V.
ISBN
9789463500296
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
560

Beschrijving

Om een goed verhoor te kunnen afnemen, moet je over een behoorlijke hoeveelheid competenties beschikken. Daar heb je veel kennis en oefening voor nodig. In de Handleiding Verhoor worden alle aspecten van het verhoren van aangevers, getuigen en verdachten behandeld. Het verhoren van een aangever van een woninginbraak vraagt tenslotte om een andere aanpak dan het verhoren van een verdachte van een gewapende overval of een getuige van openlijke geweldpleging. Welke verhoormethoden zijn er? Hoe bepaal je welke methode in welke situatie het best kan worden toegepast? Welke attitude hanteer je? Hoe herken je een onbetrouwbare verklaring? Allemaal belangrijke vragen waarmee je te maken krijgt bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van een verhoor. Dit en nog veel meer wordt behandeld in deze handleiding.

De Handleiding Verhoor is een standaardwerk voor iedere politieambtenaar die belast is met de belangrijke klus van het verhoor. Maar ook voor leden van de rechterlijke macht die verklaringen moeten beoordelen en/of zelf getuigen en verdachten verhoren, bevat de handleiding praktische handreikingen.

Adri van Amelsvoort is freelance senior adviseur en docent algemene recherche. Hij was daarvoor hoofdinspecteur van politie in de functies van teamleider en kennismakelaar bij de Politieacademie. Hij is redacteur van de rechercheonderwerpen in de digitale kennisbank van Stapel & De Koning.

Imke Rispens is recherchepsycholoog en als docent-gedragswetenschapper werkzaam bij de Politieacademie.
Beiden zijn gastdocent bij het Studiecentrum Rechtspleging (SSR) en auteur bij Kompol (Kennis op maat politie).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A, van Amelsvoort, I. Rispens
Uitgever
Vakmedianet Government B.V.
ISBN
9789463500296
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
560

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99