Handboek registergoederenrecht 2014-2015

Dé leidraad voor uw notariële praktijk

Prijs € 572,40

Uitverkocht

Hardback | Februari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De serie 'Handboeken voor het Notariaat' is dé leidraad voor uw dagelijkse notariële praktijk. De serie bestaat uit vier delen: Boedelafwikkeling, Registergoederenrecht, Familievermogensrecht en Onder­nemings­recht. Alle delen voorzien in de behoefte aan werkprotocollen voor de uitoefening van de notariële praktijk. De handboeken beschrijven niet het recht, maar geven het proces weer dat de behandelaar moet doorlopen om een transactie te begeleiden. Hoe ziet de te volgen procedure er stapsgewijs uit? Wat moet met cliënten worden besproken? Welke registers moeten worden onderzocht?Uiteraard vindt u in alle handboeken de relevante rechtspraak en de fiscale aspecten van de notariële praktijk.Waar relevant reikt het handboek checklists en modellen aan. Bij alle handboeken wordt een cd-rom geleverd. Hierop vindt u de tekst van het handboek, de voor het notariaat relevante wetgeving plus alle belangrijke modellen van akten, veel voorkomende brieven, formulieren en verzoekschriften. De modellen zijn direct te gebruiken in uw dagelijkse praktijk op alle werkplekken per vestiging van uw kantoor.Het Handboek Registergoederenrecht concentreert zich rondom het onroerende zakenrecht. Het bevat naast beschrijvingen van de meest voorkomende processen (transport, hypotheek, executieveilingen, splitsing enz.) ook buitenissige gevallen zoals het recht van beklemming, het recht van de dertiende penning, overdracht van scholen, kloosters en ziekenhuizen. Uitgebreid wordt ingegaan op de acceptatie van stukken door het Kadaster.Toegevoegd in deze druk zijn: huur van woningen en bedrijfsruimte, de nieuwe pachtwet, terwijl enkele onderdelen (beslag, faillissement en verzuim, ingebrekestelling en wanprestatie) ingrijpend zijn herzien. Met inbreng vanuit verschillende disciplines is getracht een voor de notariële praktijk nuttig handboek te maken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057309977
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De serie 'Handboeken voor het Notariaat' is dé leidraad voor uw dagelijkse notariële praktijk. De serie bestaat uit vier delen: Boedelafwikkeling, Registergoederenrecht, Familievermogensrecht en Onder­nemings­recht. Alle delen voorzien in de behoefte aan werkprotocollen voor de uitoefening van de notariële praktijk. De handboeken beschrijven niet het recht, maar geven het proces weer dat de behandelaar moet doorlopen om een transactie te begeleiden. Hoe ziet de te volgen procedure er stapsgewijs uit? Wat moet met cliënten worden besproken? Welke registers moeten worden onderzocht?

Uiteraard vindt u in alle handboeken de relevante rechtspraak en de fiscale aspecten van de notariële praktijk.

Waar relevant reikt het handboek checklists en modellen aan. Bij alle handboeken wordt een cd-rom geleverd. Hierop vindt u de tekst van het handboek, de voor het notariaat relevante wetgeving plus alle belangrijke modellen van akten, veel voorkomende brieven, formulieren en verzoekschriften. De modellen zijn direct te gebruiken in uw dagelijkse praktijk op alle werkplekken per vestiging van uw kantoor.

Het Handboek Registergoederenrecht concentreert zich rondom het onroerende zakenrecht. Het bevat naast beschrijvingen van de meest voorkomende processen (transport, hypotheek, executieveilingen, splitsing enz.) ook buitenissige gevallen zoals het recht van beklemming, het recht van de dertiende penning, overdracht van scholen, kloosters en ziekenhuizen. Uitgebreid wordt ingegaan op de acceptatie van stukken door het Kadaster.
Toegevoegd in deze druk zijn: huur van woningen en bedrijfsruimte, de nieuwe pachtwet, terwijl enkele onderdelen (beslag, faillissement en verzuim, ingebrekestelling en wanprestatie) ingrijpend zijn herzien. Met inbreng vanuit verschillende disciplines is getracht een voor de notariële praktijk nuttig handboek te maken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057309977
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99