Handboek psychiatrische epidemiologie

Prijs € 73,50

Uitverkocht

Hardback | Januari 1999 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op het terrein van de psychiatrische epidemiologie is door de stormachtige theoretische maar vooral methodologische ontwikkelingen in de laatste vijftien jaar veel vooruitgang geboekt. Daarnaast zijn er op verschillende plaatsen in het land onderzoeksgroepen ontstaan, vaak met hun eigen invalshoek en met hun eigen opleidingsfaciliteiten. De redactie heeft bij de samenstelling gekozen om het boek zo veel mogelijk tot de psychiatrische epidemiologie te beperken. Bij onderwerpen van meer algemene epidemiologische aard wordt verwezen naar andere (Nederlandstalige) literatuur. Alleen het eerste hoofdstuk over methoden en technieken kent een meer algemeen inleidend karakter. Het deel over de epidemiologie van de afzonderlijke aandoeningen is beperkt tot de diagnostische hoofdcategorieën bij kinderen, volwassenen en ouderen. Het Handboek psychiatrische epidemiologie biedt u een heldere blik op het verleden en de toekomst. Ook geeft het een indruk van de plaats én de grenzen van dit terrein ten opzichte van andere terreinen binnen en buiten de geestelijke gezondheidszorg. Het Handboek geeft een overzicht van de stand van zaken op het terrein van de psychiatrische epidemiologie. Het is bedoeld als naslagwerk voor ervaren onderzoekers, maar het kan ook gebruikt worden bij onderwijs aan en opleiding van iedereen die de psychiatrische epidemiologie als zijn (toekomstige) werkterrein beschouwd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
De Tijdstroom
ISBN
9789035220812
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 1999
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
480

Beschrijving

Op het terrein van de psychiatrische epidemiologie is door de stormachtige theoretische maar vooral methodologische ontwikkelingen in de laatste vijftien jaar veel vooruitgang geboekt. Daarnaast zijn er op verschillende plaatsen in het land onderzoeksgroepen ontstaan, vaak met hun eigen invalshoek en met hun eigen opleidingsfaciliteiten.

De redactie heeft bij de samenstelling gekozen om het boek zo veel mogelijk tot de psychiatrische epidemiologie te beperken. Bij onderwerpen van meer algemene epidemiologische aard wordt verwezen naar andere (Nederlandstalige) literatuur. Alleen het eerste hoofdstuk over methoden en technieken kent een meer algemeen inleidend karakter. Het deel over de epidemiologie van de afzonderlijke aandoeningen is beperkt tot de diagnostische hoofdcategorieën bij kinderen, volwassenen en ouderen.

Het Handboek psychiatrische epidemiologie biedt u een heldere blik op het verleden en de toekomst. Ook geeft het een indruk van de plaats én de grenzen van dit terrein ten opzichte van andere terreinen binnen en buiten de geestelijke gezondheidszorg.

Het Handboek geeft een overzicht van de stand van zaken op het terrein van de psychiatrische epidemiologie. Het is bedoeld als naslagwerk voor ervaren onderzoekers, maar het kan ook gebruikt worden bij onderwijs aan en opleiding van iedereen die de psychiatrische epidemiologie als zijn (toekomstige) werkterrein beschouwd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
De Tijdstroom
ISBN
9789035220812
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 1999
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
480

Actuele bestsellers!

  • 17,50
  • 17,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 22,99
  • 23,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 17,50
  • 24,99