Handboek PACU

Intensieve postoperatieve patiëntenzorg

Prijs € 69,95

Niet beschikbaar

Paperback | Mei 2023 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek vormt een leidraad hoe te handelen bij veel voorkomende problemen op een Post Anesthesia Care Unit (PACU). Het doel is een bijdrage te leveren aan het standaardiseren van de zorg op een PACU en de postoperatieve morbiditeit en mortaliteit na hoog-risico chirurgie bij hoog-risico patiënten te verlagen.Op een PACU vindt postoperatieve zorg plaats voor patiënten die na een operatie intensieve monitoring nodig hebben tot maximaal de ochtend van de tweede postoperatieve dag, alvorens de patiënt naar de reguliere afdeling wordt overgeplaatst. De postoperatieve PACU-opnameperiode is veelal voldoende om de vitale functies van de patiënt die peroperatief bedreigd zijn geraakt adequaat te stabiliseren. PACU is een belangrijk onderdeel van het ‘enhanced recovery after surgery’ programma (ERAS). Vroege complicaties worden eerder herkend en late complicaties worden voorkomen op een PACU. De anesthesioloog is eindverantwoordelijk op de PACU. De diversiteit aan patiënten vereist echter een multidisciplinaire expertise en behandeling. Effectieve samenwerking leidt tot betere postoperatieve uitkomsten. Het auteursteam weerspiegelt dan ook de multidisciplinaire c.q. interprofessionele samenwerking. Handboek PACU is mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA) en is geschreven voor anesthesiologen, chirurgen en medisch specialisten die zelf ingrepen uitvoeren, verpleegkundig specialisten, physian assistants (PA) en nurse practitioners alsmede recovery-/ic-verpleegkundigen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036828420
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2023
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
423

Beschrijving

Dit boek vormt een leidraad hoe te handelen bij veel voorkomende problemen op een Post Anesthesia Care Unit (PACU). Het doel is een bijdrage te leveren aan het standaardiseren van de zorg op een PACU en de postoperatieve morbiditeit en mortaliteit na hoog-risico chirurgie bij hoog-risico patiënten te verlagen.

Op een PACU vindt postoperatieve zorg plaats voor patiënten die na een operatie intensieve monitoring nodig hebben tot maximaal de ochtend van de tweede postoperatieve dag, alvorens de patiënt naar de reguliere afdeling wordt overgeplaatst. De postoperatieve PACU-opnameperiode is veelal voldoende om de vitale functies van de patiënt die peroperatief bedreigd zijn geraakt adequaat te stabiliseren.

PACU is een belangrijk onderdeel van het ‘enhanced recovery after surgery’ programma (ERAS). Vroege complicaties worden eerder herkend en late complicaties worden voorkomen op een PACU.

De anesthesioloog is eindverantwoordelijk op de PACU. De diversiteit aan patiënten vereist echter een multidisciplinaire expertise en behandeling. Effectieve samenwerking leidt tot betere postoperatieve uitkomsten. Het auteursteam weerspiegelt dan ook de multidisciplinaire c.q. interprofessionele samenwerking.

Handboek PACU is mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA) en is geschreven voor anesthesiologen, chirurgen en medisch specialisten die zelf ingrepen uitvoeren, verpleegkundig specialisten, physian assistants (PA) en nurse practitioners alsmede recovery-/ic-verpleegkundigen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036828420
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2023
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
423

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99