Handboek HRM

competentiemanagement en arbeidsrecht

Prijs € 49,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Erik Henderickx, Ria Janvier, Lou van Beirendonck, Patrick Humblet

Paperback | Januari 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vanuit arbeids- en organisatiepsychologie, arbeidssociologie en evidence based management is men door de jaren heen tot allerlei wetenschappelijke inzichten gekomen die zowel menselijk (arbeids)gedrag als effecten van beleid meer voorspelbaar maken. Een aanzet naar 'evidence based HRM' dus.Het Handboek HRM. Competentiemanagement en arbeidsrecht is meer dan een verzameling van best practices. Het geeft inzicht in de actuele bevindingen van HRM die kunnen wijzen op een relevante bijdrage van personeelspraktijken op de organisatieresultaten en het welbevinden van de medewerker binnen een specifiek institutioneel kader. De rode draad is het specificeren van competenties om te leren sturen op arbeidsgedrag binnen de sociale architectuur van de organisatie. Ook de arbeidsjuridische aspecten worden hierin geïntegreerd. Dit maakt het boek ook uniek. Het referentiekader van dit boek is van toepassing in zowel de marktgedreven, als de non-profit of social-profit sectoren.Over de auteurs:ERIK HENDERICKX is bedrijfseconoom en arbeidssocioloog. Als hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen doceert hij zowel aan de Faculteit TEW als PSW.RIA JANVIER is jurist van vooropleiding en als gewoon hoogleraar actief binnen diverse faculteiten van de Universiteit Antwerpen. Haar specialisatie situeert zich op het snijpunt van het arbeidsrecht, het socialezekerheidsrecht en het ambtenarenrecht.LOU VAN BEIRENDONCK is arbeids- en organisatiepsycholoog, oprichter en directeur van Quintessence Consulting, en als docent deeltijds verbonden aan de Antwerp Management School.PATRICK HUMBLET is gespecialiseerd in collectieve arbeidsverhoudingen. Hij is hoogleraar aan de Faculteit Rechten van de Universiteit Gent en doceert samen met Ria Janvier sociaal recht aan de Koninklijke Militaire School.JEROEN LORRE is advocaat in het kantoor Crivits & Persyn, aan de balie te Brugge. Hij is tevens wetenschappelijk medewerker bij de Vakgroep Sociaal Recht van de Universiteit Gent.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Erik Henderickx, Ria Janvier, Lou van Beirendonck, Patrick Humblet
Uitgever
Acco
ISBN
9789033458071
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
604

Beschrijving

Vanuit arbeids- en organisatiepsychologie, arbeidssociologie en evidence based management is men door de jaren heen tot allerlei wetenschappelijke inzichten gekomen die zowel menselijk (arbeids)gedrag als effecten van beleid meer voorspelbaar maken. Een aanzet naar 'evidence based HRM' dus.

Het Handboek HRM. Competentiemanagement en arbeidsrecht is meer dan een verzameling van best practices. Het geeft inzicht in de actuele bevindingen van HRM die kunnen wijzen op een relevante bijdrage van personeelspraktijken op de organisatieresultaten en het welbevinden van de medewerker binnen een specifiek institutioneel kader. De rode draad is het specificeren van competenties om te leren sturen op arbeidsgedrag binnen de sociale architectuur van de organisatie. Ook de arbeidsjuridische aspecten worden hierin geïntegreerd. Dit maakt het boek ook uniek. Het referentiekader van dit boek is van toepassing in zowel de marktgedreven, als de non-profit of social-profit sectoren.

Over de auteurs:

ERIK HENDERICKX is bedrijfseconoom en arbeidssocioloog. Als hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen doceert hij zowel aan de Faculteit TEW als PSW.

RIA JANVIER is jurist van vooropleiding en als gewoon hoogleraar actief binnen diverse faculteiten van de Universiteit Antwerpen. Haar specialisatie situeert zich op het snijpunt van het arbeidsrecht, het socialezekerheidsrecht en het ambtenarenrecht.

LOU VAN BEIRENDONCK is arbeids- en organisatiepsycholoog, oprichter en directeur van Quintessence Consulting, en als docent deeltijds verbonden aan de Antwerp Management School.

PATRICK HUMBLET is gespecialiseerd in collectieve arbeidsverhoudingen. Hij is hoogleraar aan de Faculteit Rechten van de Universiteit Gent en doceert samen met Ria Janvier sociaal recht aan de Koninklijke Militaire School.

JEROEN LORRE is advocaat in het kantoor Crivits & Persyn, aan de balie te Brugge. Hij is tevens wetenschappelijk medewerker bij de Vakgroep Sociaal Recht van de Universiteit Gent.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Erik Henderickx, Ria Janvier, Lou van Beirendonck, Patrick Humblet
Uitgever
Acco
ISBN
9789033458071
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
604

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99