Handboek elektroconvulsietherapie

Prijs € 38,50

Uitverkocht

Paperback | April 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Elektroconvulsietherapie (ECT) was lange tijd een omstreden behandelmethode binnen de psychiatrie. Inmiddels heeft wetenschappelijk onderzoek echter geleid tot geheel andere inzichten. Zo blijkt ECT zonder restverschijnselen effectief bij de behandeling van onder meer psychosen en stemmingsstoornissen. Tijd dus voor een nieuwe kijk op ECT.In het Handboek elektroconvulsietherapie komen alle facetten van ECT aan bod: de geschiedenis, het werkingsmechanisme, indicaties en effectiviteit, uitvoering (de anesthesie bij ECT) en bijwerkingen, nabehandeling, ethische en juridische aspecten, opleiding en onderwijs, bijzondere indicaties en toepassing bij speciale patiënten. Bijzondere aandacht is er voor informatieverstrekking en voorlichting aan en begeleiding van patiënten. In de uitgave worden de belangrijkste resultaten van recent wetenschappelijk onderzoek besproken. Bij de selectie daarvan is gekeken naar de mate van wetenschappelijke evidentie van de gerefereerde literatuur, en ook is er voortdurend sprake geweest van een kritische evaluatie van de opvattingen over ECT binnen het werkveld. W.W. van den Broek is als psychiater werkzaam in het Erasmus MC te Rotterdam.A.F.G. Leentjens is als psychiater werkzaam in het Academisch Ziekenhuis Maastricht.I.M. van Vliet is als psychiater werkzaam in het Leids Universitair Medisch Centrum te Leiden.B. Verwey is als psychiater werkzaam in het Rijnstate Ziekenhuis te Arnhem."

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023241027
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
222

Beschrijving

"Elektroconvulsietherapie (ECT) was lange tijd een omstreden behandelmethode binnen de psychiatrie. Inmiddels heeft wetenschappelijk onderzoek echter geleid tot geheel andere inzichten. Zo blijkt ECT zonder restverschijnselen effectief bij de behandeling van onder meer psychosen en stemmingsstoornissen. Tijd dus voor een nieuwe kijk op ECT.

In het Handboek elektroconvulsietherapie komen alle facetten van ECT aan bod: de geschiedenis, het werkingsmechanisme, indicaties en effectiviteit, uitvoering (de anesthesie bij ECT) en bijwerkingen, nabehandeling, ethische en juridische aspecten, opleiding en onderwijs, bijzondere indicaties en toepassing bij speciale patiënten. Bijzondere aandacht is er voor informatieverstrekking en voorlichting aan en begeleiding van patiënten.
In de uitgave worden de belangrijkste resultaten van recent wetenschappelijk onderzoek besproken. Bij de selectie daarvan is gekeken naar de mate van wetenschappelijke evidentie van de gerefereerde literatuur, en ook is er voortdurend sprake geweest van een kritische evaluatie van de opvattingen over ECT binnen het werkveld.

W.W. van den Broek is als psychiater werkzaam in het Erasmus MC te Rotterdam.
A.F.G. Leentjens is als psychiater werkzaam in het Academisch Ziekenhuis Maastricht.
I.M. van Vliet is als psychiater werkzaam in het Leids Universitair Medisch Centrum te Leiden.
B. Verwey is als psychiater werkzaam in het Rijnstate Ziekenhuis te Arnhem."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023241027
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
222

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99