Handboek consolidatie

IFRS en BGAAP

Prijs € 142,60

Uitverkocht

S. Plateau, G. Van Herck

Hardback | Februari 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Wetboek van Vennootschappen verplicht een aantal ondernemingen om een geconsolideerde jaarrekening op te stellen en openbaar te maken. Voornoemd wetboek en het uitvoeringsbesluit ervan bevatten heel wat bepalingen inzake die geconsolideerde jaarrekening. Kennis hiervan is echter lang niet meer voldoende. Beursgenoteerde ondernemingen moeten immers hun geconsolideerde jaarrekening opstellen in overeenstemming met de internationale standaarden voor jaarrekeningen die via een verordening in het Europese recht geïntroduceerd werden. Dit Handboek consolidatie komt tegemoet aan de groeiende behoefte aan informatie op dit vlak. Het uitgangspunt is IAS/ IFRS. Toch wordt de Belgische wetgeving ter zake niet genegeerd. De auteurs zijn ervan overtuigd dat dit Handboek consolidatie voor vele consolidatievraagstukken hulp kan bieden. Het richt zich tot accountants, bedrijfsrevisoren, fiscalisten en juristen gespecialiseerd in het vennootschaps- en boekhoudrecht. Het is tevens bedoeld als leerboek voor studenten aan universiteiten en hogescholen.Over de auteurs:SIEBRECHT PLATEAU is accountant en werkzaam bij Acerta.GUSTAAF VAN HERCK is gewoon hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de K.U.Leuven, waar hij onder meer Algemeen boekhouden, en Consolidatie en financiële bedrijfsdoorlichting doceert.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
S. Plateau, G. Van Herck
Uitgever
Acco
ISBN
9789033469268
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
568

Beschrijving

Het Wetboek van Vennootschappen verplicht een aantal ondernemingen om een geconsolideerde jaarrekening op te stellen en openbaar te maken. Voornoemd wetboek en het uitvoeringsbesluit ervan bevatten heel wat bepalingen inzake die geconsolideerde jaarrekening. Kennis hiervan is echter lang niet meer voldoende. Beursgenoteerde ondernemingen moeten immers hun geconsolideerde jaarrekening opstellen in overeenstemming met de internationale standaarden voor jaarrekeningen die via een verordening in het Europese recht geïntroduceerd werden. Dit Handboek consolidatie komt tegemoet aan de groeiende behoefte aan informatie op dit vlak. Het uitgangspunt is IAS/ IFRS. Toch wordt de Belgische wetgeving ter zake niet genegeerd. De auteurs zijn ervan overtuigd dat dit Handboek consolidatie voor vele consolidatievraagstukken hulp kan bieden. Het richt zich tot accountants, bedrijfsrevisoren, fiscalisten en juristen gespecialiseerd in het vennootschaps- en boekhoudrecht. Het is tevens bedoeld als leerboek voor studenten aan universiteiten en hogescholen.

Over de auteurs:

SIEBRECHT PLATEAU is accountant en werkzaam bij Acerta.

GUSTAAF VAN HERCK is gewoon hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de K.U.Leuven, waar hij onder meer Algemeen boekhouden, en Consolidatie en financiële bedrijfsdoorlichting doceert.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
S. Plateau, G. Van Herck
Uitgever
Acco
ISBN
9789033469268
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
568

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99