Haagse dames in de makelaardij

Prijs € 21,50

Uitverkocht

Noor de Vries Robbé

Paperback | November 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Noor de Vries Robbé-Corwin (1939) klom op van binnenhuisarchitecte met een kunstgeschiedenisachtergrond tot een succesvolle makelaar met een eigen kantoor in Den Haag. De beginjaren van haar carrière vallen samen met een energieke tweede feministische golf in Nederland. Vrouwen benutten op allerlei gebieden nieuwe kansen. Besluiten worden niet langer aan mannen overgelaten. Er komt meer gelijkheid tussen de seksen.Onder invloed van die opwindende tijdgeest richt De Vries Robbé-Corwin een eigen makelaardij op waar alleen maar vrouwen werken. Zijn zij net zulke goede of zelfs betere makelaars dan mannen? Haar handel en wandel van 1973 tot 2000 beschrijft zij met vlotte pen. Naast het persoonlijke verhaal herbergt dit boek een schat aan geschiedkundige feiten over de ontwikkeling van de makelaardij en de huizenmarkt. Vermakelijke voorvallen zowel op kantoor als in de praktijk lichten een tipje van de sluier op. Kopers en verkopers doen inspiratie op, zodat zij samen met hun makelaar iets ingrijpends als verhuizen tot een goed einde zullen brengen. Wonen mag tegenwoordig eerder een 'beleving' zijn, maar een huis heeft nog altijd een ziel.Noor de Vries Robbé-Corwin schreef in 2010 Er zit gevaar in de lucht, ik ruik het. Dit intense levensverhaal van haar vader Henri Max Corwin wordt wel gebruikt op scholen als lesmateriaal over de Tweede Wereldoorlog.Met Haagse dames in de makelaardij geeft De Vries Robbé-Corwin opnieuw inzicht in een wereld die voor veel mensen geheimen kent. Het kantoor De Vries Robbé bestaat nog altijd en is een begrip in Den Haag.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Noor de Vries Robbé
Uitgever
U2pi BV
ISBN
9789087597092
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
207

Beschrijving

Noor de Vries Robbé-Corwin (1939) klom op van binnenhuisarchitecte met een kunstgeschiedenisachtergrond tot een succesvolle makelaar met een eigen kantoor in Den Haag.
De beginjaren van haar carrière vallen samen met een energieke tweede feministische golf in Nederland. Vrouwen benutten op allerlei gebieden nieuwe kansen. Besluiten worden niet langer aan mannen overgelaten. Er komt meer gelijkheid tussen de seksen.
Onder invloed van die opwindende tijdgeest richt De Vries Robbé-Corwin een eigen makelaardij op waar alleen maar vrouwen werken. Zijn zij net zulke goede of zelfs betere makelaars dan mannen?
Haar handel en wandel van 1973 tot 2000 beschrijft zij met vlotte pen.
Naast het persoonlijke verhaal herbergt dit boek een schat aan geschiedkundige feiten over de ontwikkeling van de makelaardij en de huizenmarkt. Vermakelijke voorvallen zowel op kantoor als in de praktijk lichten een tipje van de sluier op. Kopers en verkopers doen inspiratie op, zodat zij samen met hun makelaar iets ingrijpends als verhuizen tot een goed einde zullen brengen.
Wonen mag tegenwoordig eerder een 'beleving' zijn, maar een huis heeft nog altijd een ziel.

Noor de Vries Robbé-Corwin schreef in 2010 Er zit gevaar in de lucht, ik ruik het. Dit intense levensverhaal van haar vader Henri Max Corwin wordt wel gebruikt op scholen als lesmateriaal over de Tweede Wereldoorlog.
Met Haagse dames in de makelaardij geeft De Vries Robbé-Corwin opnieuw inzicht in een wereld die voor veel mensen geheimen kent.
Het kantoor De Vries Robbé bestaat nog altijd en is een begrip in Den Haag.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Noor de Vries Robbé
Uitgever
U2pi BV
ISBN
9789087597092
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
207

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99