Grondexploitatiewet

vraag en antwoord

Prijs € 55,00

Uitverkocht

Paperback | September 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Vraag en Antwoord Grondexploitatiewet wordt in begrijpelijke taal antwoord gegeven op tal van vragen die men in dagelijkse praktijk van de ruimtelijke ordening veelvuldig tegenkomt. Aan de hand van eenvoudige (reken)voorbeelden wordt inzicht gegeven in de toepassingsmogelijkheden van de wet.Ruim 4,5 jaar geleden is de Afdeling Grondexploitatie, ook wel Grondexploitatiewet genoemd, als onderdeel van de Wro ingevoerd. De doelstelling van de Grondexploitatiewet is verbetering van het kostenverhaal en gemeenten, provincies en het rijk in de gelegenheid stellen om onder meer publiekrechtelijke locatie-eisen te kunnen stellen. Daarmee is de wet een belangrijke tool in de ruimtelijke ordening. Sinds de introductie heeft veel rechtspraak plaatsgevonden over het onderwerp. In deze uitgave is een groot aantal rechterlijke uitspraken opgenomen en verwerkt naar praktische toepassingen.Deze uitgave is een aanrader voor medewerkers van gemeenten, woningcorporaties, ontwikkelaars, adviseurs, taxateurs en voor particulieren die meer willen weten over de Grondexploitatiewet.Vraag en antwoord Grondexploitatiewet is de geheel herziene opvolger van de tweede druk van de Vraagbaak Grondexploitatiewet.Auteurs: drs. P. C. van Arnhem, J.W. Santing MSc en mr. G.I. Sheer Mahomed

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789491073588
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

In Vraag en Antwoord Grondexploitatiewet wordt in begrijpelijke taal antwoord gegeven op tal van vragen die men in dagelijkse praktijk van de ruimtelijke ordening veelvuldig tegenkomt. Aan de hand van eenvoudige (reken)voorbeelden wordt inzicht gegeven in de toepassingsmogelijkheden van de wet.

Ruim 4,5 jaar geleden is de Afdeling Grondexploitatie, ook wel Grondexploitatiewet genoemd, als onderdeel van de Wro ingevoerd. De doelstelling van de Grondexploitatiewet is verbetering van het kostenverhaal en gemeenten, provincies en het rijk in de gelegenheid stellen om onder meer publiekrechtelijke locatie-eisen te kunnen stellen. Daarmee is de wet een belangrijke tool in de ruimtelijke ordening. Sinds de introductie heeft veel rechtspraak plaatsgevonden over het onderwerp. In deze uitgave is een groot aantal rechterlijke uitspraken opgenomen en verwerkt naar praktische toepassingen.

Deze uitgave is een aanrader voor medewerkers van gemeenten, woningcorporaties, ontwikkelaars, adviseurs, taxateurs en voor particulieren die meer willen weten over de Grondexploitatiewet.

Vraag en antwoord Grondexploitatiewet is de geheel herziene opvolger van de tweede druk van de Vraagbaak Grondexploitatiewet.

Auteurs: drs. P. C. van Arnhem, J.W. Santing MSc en mr. G.I. Sheer Mahomed

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789491073588
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99