Grip op datalekken

handleiding voor het beheersen van datalekrisico's

Prijs € 45,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Joris Hutter, Sergej Katus, Jeroen Terstegge, Koen Versmissen

Paperback | December 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Datalekken: de grootste angst van elke persoon of bedrijf. Hoe voorkomt u dit en wat moet u doen als dit toch gebeurt? Grip op datalekken biedt praktische handvatten om de wettelijke procedures rond datalekken in de organisatie in te voeren. Daarnaast kunt u modulair extra maatregelen doorvoeren en vormt het boek de routegids voor een verantwoorde aanpak van datalekken.Meldplicht datalekkenDe meldplicht Datalekken zal per 1 januari 2016 worden ingevoerd. Alle bedrijven en overheidsinstellingen moeten vanaf dat moment niet alleen het lekken van persoonsgegevens voorkomen, maar ook lekken melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens (CBP), én aan personen wier gegevens zijn gelekt. Doen zij dit niet, of niet juist, dan lopen zij aanzienlijke boeterisico's.Kennis van vakgebieden rond datalekken in lekentaal Bij datalekken komen privacy, datamanagement, ICT, security, juridische zaken, communicatie en het managen van financiële risico's samen. Veel professionals weten veel van het eigen vakgebied, maar missen het inzicht in andere domeinen. Het boek geeft in lekentaal die kennis die nodig is voor een integrale aanpak van datalekken. Over de auteursHet boek is geschreven door privacy professionals met een indrukwekkende staat van dienst en samen vele tientallen jaren ervaring op het gebied van datalekken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joris Hutter, Sergej Katus, Jeroen Terstegge, Koen Versmissen
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013132205
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Datalekken: de grootste angst van elke persoon of bedrijf. Hoe voorkomt u dit en wat moet u doen als dit toch gebeurt?

Grip op datalekken biedt praktische handvatten om de wettelijke procedures rond datalekken in de organisatie in te voeren. Daarnaast kunt u modulair extra maatregelen doorvoeren en vormt het boek de routegids voor een verantwoorde aanpak van datalekken.

Meldplicht datalekken
De meldplicht Datalekken zal per 1 januari 2016 worden ingevoerd. Alle bedrijven en overheidsinstellingen moeten vanaf dat moment niet alleen het lekken van persoonsgegevens voorkomen, maar ook lekken melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens (CBP), én aan personen wier gegevens zijn gelekt. Doen zij dit niet, of niet juist, dan lopen zij aanzienlijke boeterisico's.

Kennis van vakgebieden rond datalekken in lekentaal
Bij datalekken komen privacy, datamanagement, ICT, security, juridische zaken, communicatie en het managen van financiële risico's samen. Veel professionals weten veel van het eigen vakgebied, maar missen het inzicht in andere domeinen. Het boek geeft in lekentaal die kennis die nodig is voor een integrale aanpak van datalekken.

Over de auteurs
Het boek is geschreven door privacy professionals met een indrukwekkende staat van dienst en samen vele tientallen jaren ervaring op het gebied van datalekken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joris Hutter, Sergej Katus, Jeroen Terstegge, Koen Versmissen
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013132205
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99