Grenzenverkennen

kenniscentrum Milieu en Gezondheid 2016

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Paperback | December 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Kenniscentrum Milieu en Gezondheid (hierna: het Kennis-centrum), verbonden aan het gerechtshof 's-Hertogenbosch, houdt zich bezig met de straf-, civiel- en bestuursrechtelijke aspecten van milieu en gezondheid. Het Kenniscentrum werkt samen met de afdeling bestuursrecht van de rechtbank 's-Hertogenbosch.Eén van de werkzaamheden van het Kenniscentrum is het organiseren van themadagen voor de leden van de zittende magistratuur en de juridische ondersteuning van alle gerechten. Op deze themadagen wordt steeds een onderwerp op het gebied van milieu en gezondheid nader belicht.Op 22 mei 2015 heeft de twaalfde themadag van het Kenniscentrum plaatsgevonden met als thema 'Grenzen verkennen'. In dit kennisdocument is een aantal bijdragen van sprekers en deelnemers op die themadag gebundeld.Prof. mr. Pieter van Vollenhoven is voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) en voorzitter van de Stuurgroep Kenniscentrum Risicomanagement en Veiligheid, Universiteit Twente.Prof. dr. L. Lavrysen is rechter in het Grondwettelijk Hof in België en Hoogleraar Milieurecht aan de Universiteit Gent.Dr. A.J.A.M. Sips is onderzoekscoördinator nanotechnologie bij het Rijks Instituut voor Volksgezondheid & Milieu (RIVM), Bilthoven.Mr. E.R. de Jong is als onderzoeker verbonden aan het Utrecht Centre for Accountability and Liability Law (www.uu.nl/ucall) van de Universiteit Utrecht.Mr. M.J.H.M. Verhoeven is senior rechter bij de rechtbank Oost-Brabant en verbonden aan het Kenniscentrum Milieu en Gezondheid.Mr R. van den Munckhof is rechter in opleiding in de rechtbank Oost-Brabant.Prof. mr. T.A. de Roos is emeritus hoogleraar strafrecht Tilburg University en raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Wolf Productions
ISBN
9789462402867
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
214

Beschrijving

Het Kenniscentrum Milieu en Gezondheid (hierna: het Kennis-centrum), verbonden aan het gerechtshof 's-Hertogenbosch, houdt zich bezig met de straf-, civiel- en bestuursrechtelijke aspecten van milieu en gezondheid. Het Kenniscentrum werkt samen met de afdeling bestuursrecht van de rechtbank 's-Hertogenbosch.
Eén van de werkzaamheden van het Kenniscentrum is het organiseren van themadagen voor de leden van de zittende magistratuur en de juridische ondersteuning van alle gerechten. Op deze themadagen wordt steeds een onderwerp op het gebied van milieu en gezondheid nader belicht.
Op 22 mei 2015 heeft de twaalfde themadag van het Kenniscentrum plaatsgevonden met als thema 'Grenzen verkennen'. In dit kennisdocument is een aantal bijdragen van sprekers en deelnemers op die themadag gebundeld.
Prof. mr. Pieter van Vollenhoven is voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) en voorzitter van de Stuurgroep Kenniscentrum Risicomanagement en Veiligheid, Universiteit Twente.
Prof. dr. L. Lavrysen is rechter in het Grondwettelijk Hof in België en Hoogleraar Milieurecht aan de Universiteit Gent.
Dr. A.J.A.M. Sips is onderzoekscoördinator nanotechnologie bij het Rijks Instituut voor Volksgezondheid & Milieu (RIVM), Bilthoven.
Mr. E.R. de Jong is als onderzoeker verbonden aan het Utrecht Centre for Accountability and Liability Law (www.uu.nl/ucall) van de Universiteit Utrecht.
Mr. M.J.H.M. Verhoeven is senior rechter bij de rechtbank Oost-Brabant en verbonden aan het Kenniscentrum Milieu en Gezondheid.
Mr R. van den Munckhof is rechter in opleiding in de rechtbank Oost-Brabant.
Prof. mr. T.A. de Roos is emeritus hoogleraar strafrecht Tilburg University en raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Wolf Productions
ISBN
9789462402867
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
214

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99