Gouden maan

Een Perzische familiekroniek

Prijs € 18,50

Levertijd: 1-2 werkdagen

Atti Bahadori, Sylvia Pessireron

Hardback | Oktober 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Atti Bahadori is een schrijfster van Iraans-Nederlandse afkomst wiens dochter in 2002 door de vader naar Iran werd ontvoerd. In 2004 wist ze haar dochter terug te ontvoeren en in 2006 publiceerde ze haar veelgeprezen roman 'Onder dezelfde sterrenhemel' over deze grote tragedie. Het werd een bestseller in Nederland.'Gouden Maan' schetst een veel langer verhaal over haar familie, over vijf generaties vrouwen om precies te zijn. Want Atti wist nooit dat ze een familiegeheim met zich meedroeg - heel letterlijk, in de vorm van een zilveren kokertje dat van enorme invloed is geweest op de voorgaande drie generaties van haar familie, maar ook op haar eigen leven. In dit boek ontrafelt zij het verband tussen haar familiegeheim en het noodlot dat al vijf generaties haar familie teistert.Het begint in het Zagrosgebergte (1924) waar we kennismaken met de Behdarwand, een nomadenstam die behoort tot de grote en machtige Bahktiarifamilie. Vijf generaties later, in Nederland, blijft hetzelfde noodlot zich echter herhalen, totdat een ingrijpende beslissing van Atti eindelijk de cirkel van tegenspoed doorbreekt.Het verhaal van Atti Bahadori laat zien waartoe persoonlijke kracht in staat is. Ze ontdekt hoe ze zich kan ontworstelen aan een tragiek die zich al die generaties telkens weer herhaalt. Atti is geen literair personage, maar een vrouw van vlees en bloed die ervoor koos om een ander leven op te bouwen dan men voor haar had bedacht. En gaandeweg ontdekt ze wat ze daarvoor moet doen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Atti Bahadori, Sylvia Pessireron
Uitgever
Uitgeverij De Blauwe Tijger
ISBN
9789492161628
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Beschrijving

Atti Bahadori is een schrijfster van Iraans-Nederlandse afkomst wiens dochter in 2002 door de vader naar Iran werd ontvoerd. In 2004 wist ze haar dochter terug te ontvoeren en in 2006 publiceerde ze haar veelgeprezen roman 'Onder dezelfde sterrenhemel' over deze grote tragedie. Het werd een bestseller in Nederland.

'Gouden Maan' schetst een veel langer verhaal over haar familie, over vijf generaties vrouwen om precies te zijn. Want Atti wist nooit dat ze een familiegeheim met zich meedroeg - heel letterlijk, in de vorm van een zilveren kokertje dat van enorme invloed is geweest op de voorgaande drie generaties van haar familie, maar ook op haar eigen leven. In dit boek ontrafelt zij het verband tussen haar familiegeheim en het noodlot dat al vijf generaties haar familie teistert.

Het begint in het Zagrosgebergte (1924) waar we kennismaken met de Behdarwand, een nomadenstam die behoort tot de grote en machtige Bahktiarifamilie. Vijf generaties later, in Nederland, blijft hetzelfde noodlot zich echter herhalen, totdat een ingrijpende beslissing van Atti eindelijk de cirkel van tegenspoed doorbreekt.
Het verhaal van Atti Bahadori laat zien waartoe persoonlijke kracht in staat is. Ze ontdekt hoe ze zich kan ontworstelen aan een tragiek die zich al die generaties telkens weer herhaalt. Atti is geen literair personage, maar een vrouw van vlees en bloed die ervoor koos om een ander leven op te bouwen dan men voor haar had bedacht. En gaandeweg ontdekt ze wat ze daarvoor moet doen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Atti Bahadori, Sylvia Pessireron
Uitgever
Uitgeverij De Blauwe Tijger
ISBN
9789492161628
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99