Goltzius to Van Gogh

drawings and paintings from the P. and N. de Boer Foundation

Prijs € 49,50

Uitverkocht

Hans Buijs, Ger Luijten

Hardback | December 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

**Tentoonstelling in de Fondation Custodia, Parijs, van 13 december 2014 tot en met 8 maart 2015**De Amsterdamse kunsthandelaar Piet de Boer (1894-1974) heeft in de loop van zijn leven een belangrijke verzameling schilderijen en tekeningen opgebouwd die hij in 1964 besloot onder te brengen in de Stichting P. en N. de Boer. Dit boek bevat een prachtige selectie die de reikwijdte van zijn oogst laat zien: van tekeningen en schilderijen van Hendrick Goltzius, Jacques de Gheyn en tal van andere meesters uit de zestiende en zeventiende eeuw tot een kleine kern werken van Vincent van Gogh. Zijn voorkeur lag bij tekeningen en schilderijen met een tijdloze kwaliteit. Tal van bladen die hij samenbracht verbluffen door hun moderniteit en hun ongekend gave staat van conservering. Bij de schilderijen is een groep vroege bloemstillevens en ook bij de tekeningen frapperen naar de natuur geobserveerde bloemen, insecten en andere dieren die herinneren aan zijn opleiding als bioloog. Een groep kunsthistorici is verantwoordelijk voor de teksten in dit kleurrijke boek dat een hommage wil zijn aan het kwaliteitsgevoel en het grote kennerschap van een verzamelaar die volledig zijn eigen gang is gegaan.Behalve werk van bovengenoemde kunstenaars zijn er schilderijen en tekeningen opgenomen van Balthasar van der Ast, Ambrosius Bosschaert, Esaias van de Velde, Hendrick Avercamp, Cornelis van Haarlem, Joachim Wtewael, Roelant Saverij, Abraham Bloemaert, Albert Cuyp, Rembrandt en vele anderen. Vele worden hier voor het eerst gepubliceerd.Redactie Hans Buijs en Ger LuijtenUitgave in samenwerking met de Fondation Custodia, Parijs en de Stichting P. en N. de Boer, Amsterdam

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Buijs, Ger Luijten
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068686685
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig

Beschrijving

**Tentoonstelling in de Fondation Custodia, Parijs, van 13 december 2014 tot en met 8 maart 2015**

De Amsterdamse kunsthandelaar Piet de Boer (1894-1974) heeft in de loop van zijn leven een belangrijke verzameling schilderijen en tekeningen opgebouwd die hij in 1964 besloot onder te brengen in de Stichting P. en N. de Boer. Dit boek bevat een prachtige selectie die de reikwijdte van zijn oogst laat zien: van tekeningen en schilderijen van Hendrick Goltzius, Jacques de Gheyn en tal van andere meesters uit de zestiende en zeventiende eeuw tot een kleine kern werken van Vincent van Gogh. Zijn voorkeur lag bij tekeningen en schilderijen met een tijdloze kwaliteit.
Tal van bladen die hij samenbracht verbluffen door hun moderniteit en hun ongekend gave staat van conservering. Bij de schilderijen is een groep vroege bloemstillevens en ook bij de tekeningen frapperen naar de natuur geobserveerde bloemen, insecten en andere dieren die herinneren aan zijn opleiding als bioloog. Een groep kunsthistorici is verantwoordelijk voor de teksten in dit kleurrijke boek dat een hommage wil zijn aan het kwaliteitsgevoel en het grote kennerschap van een verzamelaar die volledig zijn eigen gang is gegaan.
Behalve werk van bovengenoemde kunstenaars zijn er schilderijen en tekeningen opgenomen van Balthasar van der Ast, Ambrosius Bosschaert, Esaias van de Velde, Hendrick Avercamp, Cornelis van Haarlem, Joachim Wtewael, Roelant Saverij, Abraham Bloemaert, Albert Cuyp, Rembrandt en vele anderen. Vele worden hier voor het eerst gepubliceerd.

Redactie Hans Buijs en Ger Luijten
Uitgave in samenwerking met de Fondation Custodia, Parijs en de Stichting P. en N. de Boer, Amsterdam

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Buijs, Ger Luijten
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068686685
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99