Gezond verstand als therapie

RET Rationeel-Emotieve Therapie

Prijs € 35,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jan Verhulst

Paperback | Februari 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wij mensen kunnen onszelf ongelukkig en ziek maken door een aangeboren neiging om onze omgeving op een verkeerde manier waar te nemen. Door uit te gaan van irrationele ideeën en gedachten gaan we ons onzeker, angstig en depressief voelen. Dit is het uitgangspunt van de Rationeel-Emotieve Therapie (RET). De therapie is erop gericht deze irrationele en onjuiste gedachten op te sporen en te vervangen door reële en rationele gedachten. Steeds meer mensen willen weten hoe ze op een relatief eenvoudige en overzichtelijke manier emotionele problemen kunnen oplossen. De RET blijkt zich daarvoor uitstekend te lenen, zoals in talloze onderzoeken is aangetoond. Gezond verstand als therapie maakt de lezer op een heldere manier vertrouwd met de structuur en de uitgangspunten van de RET. De beschrijving van tal van toepassingsmogelijkheden - variërend van veel voorkomende problemen met betrekking tot liefde, seksualiteit en gezin tot rouwverwerking en angst- en stemmingsstoornissen - maken dit boek toegankelijk en prettig leesbaar. Door de concrete voorbeelden van rationele alternatieven voor irrationele ideeën, is dit boek ook uitermate geschikt als zelfhulpboek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Verhulst
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031343942
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
198

Beschrijving

Wij mensen kunnen onszelf ongelukkig en ziek maken door een aangeboren neiging om onze omgeving op een verkeerde manier waar te nemen. Door uit te gaan van irrationele ideeën en gedachten gaan we ons onzeker, angstig en depressief voelen. Dit is het uitgangspunt van de Rationeel-Emotieve Therapie (RET). De therapie is erop gericht deze irrationele en onjuiste gedachten op te sporen en te vervangen door reële en rationele gedachten. Steeds meer mensen willen weten hoe ze op een relatief eenvoudige en overzichtelijke manier emotionele problemen kunnen oplossen.
De RET blijkt zich daarvoor uitstekend te lenen, zoals in talloze onderzoeken is aangetoond. Gezond verstand als therapie maakt de lezer op een heldere manier vertrouwd met de structuur en de uitgangspunten van de RET.

De beschrijving van tal van toepassingsmogelijkheden - variërend van veel voorkomende problemen met betrekking tot liefde, seksualiteit en gezin tot rouwverwerking en angst- en stemmingsstoornissen - maken dit boek toegankelijk en prettig leesbaar. Door de concrete voorbeelden van rationele alternatieven voor irrationele ideeën, is dit boek ook uitermate geschikt als zelfhulpboek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Verhulst
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031343942
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
198

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99