Gesprekken die werken

Impact met een goed gesprek

Prijs € 23,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Ineke van den Berg, Tineke Kanters

Paperback | Juni 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit is een inspirerend boek vol praktische tips, om directer, persoonlijker en doelgerichter met elkaar in dialoog te gaan. Om verder te komen in het werk door beter gebruik te maken van talenten en ambities. Als je gesprekken werken, geeft dat plezier en voldoening in de samenwerking.Op het werk wordt veel gesproken maar meestal niet alles gezegd. Van de tweewekelijkse bila tot de jaarlijkse beoordelingscyclus: op z'n slechtst houdt het niet meer in dan sociaal wenselijk gedrag en het uitvoeren van rituelen. "Beoordelingsgesprekken kosten bedrijven in Nederland een miljard euro per jaar en leveren niets op dan frustratie", aldus docent HRM aan de Vrije Universiteit Kilian Wawoe in het NRC. Zonde van onze tijd en energie dus. Regelmatig een goed gesprek levert meer op. Dit boek pleit ervoor om wél tijd en energie in gesprekken op het werk te stoppen. En dan niet alleen voor leidinggevenden. En zeker niet alleen op die formele gespreksmomenten. Want in een wereld waarin verandering de constante, en flexibiliteit de norm is, is praten over nu en de toekomst de sleutel tot succes. Het resultaat is een optimale aansluiting tussen de wensen en verwachtingen van de organisatie en de medewerker. Van iedere medewerker in een organisatie wordt verwacht dat hij vanuit gelijkwaardigheid en in openheid die afstemming kan en wil aangaan. Bovendien draagt een goed gesprek bij aan het te lijf gaan van werkstress, een van de grootste bedreigingen voor werkend Nederland. Het is dus tijd voor een nieuw type gesprek. Gesprekken die werken daagt je uit om het anders aan te pakken en van de gebaande gesprekpaden af te wijken. Neem de tijd, verras jezelf en de ander, beweeg naar de spanning toe, zwicht niet voor zwijgen, laat wél het achterste van je tong zien, focus op talent en zuiver de lucht. Voor meer voldoening in je werk en plezier in je werkrelaties.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ineke van den Berg, Tineke Kanters
Uitgever
Uitgeverij Thema
ISBN
9789462721395
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

Dit is een inspirerend boek vol praktische tips, om directer, persoonlijker en doelgerichter met elkaar in dialoog te gaan. Om verder te komen in het werk door beter gebruik te maken van talenten en ambities. Als je gesprekken werken, geeft dat plezier en voldoening in de samenwerking.

Op het werk wordt veel gesproken maar meestal niet alles gezegd. Van de tweewekelijkse bila tot de jaarlijkse beoordelingscyclus: op z'n slechtst houdt het niet meer in dan sociaal wenselijk gedrag en het uitvoeren van rituelen. "Beoordelingsgesprekken kosten bedrijven in Nederland een miljard euro per jaar en leveren niets op dan frustratie", aldus docent HRM aan de Vrije Universiteit Kilian Wawoe in het NRC. Zonde van onze tijd en energie dus. Regelmatig een goed gesprek levert meer op.

Dit boek pleit ervoor om wél tijd en energie in gesprekken op het werk te stoppen. En dan niet alleen voor leidinggevenden. En zeker niet alleen op die formele gespreksmomenten. Want in een wereld waarin verandering de constante, en flexibiliteit de norm is, is praten over nu en de toekomst de sleutel tot succes. Het resultaat is een optimale aansluiting tussen de wensen en verwachtingen van de organisatie en de medewerker. Van iedere medewerker in een organisatie wordt verwacht dat hij vanuit gelijkwaardigheid en in openheid die afstemming kan en wil aangaan. Bovendien draagt een goed gesprek bij aan het te lijf gaan van werkstress, een van de grootste bedreigingen voor werkend Nederland.

Het is dus tijd voor een nieuw type gesprek. Gesprekken die werken daagt je uit om het anders aan te pakken en van de gebaande gesprekpaden af te wijken. Neem de tijd, verras jezelf en de ander, beweeg naar de spanning toe, zwicht niet voor zwijgen, laat wél het achterste van je tong zien, focus op talent en zuiver de lucht. Voor meer voldoening in je werk en plezier in je werkrelaties.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ineke van den Berg, Tineke Kanters
Uitgever
Uitgeverij Thema
ISBN
9789462721395
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99