Geschiedenis en ontwerp

handboek voor de omgang met cultureel erfgoed

Prijs € 25,00

Uitverkocht

Gerrie Andela, Jeroen Barendse, Karl Beelen, Jos Bazelmans

Paperback | December 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

We hoeven niet alles te bewaren, te inventariseren of op monumentenlijsten te plaatsen. Sloop kan een bevrijding zijn. Dit handboek staat in het teken van het denken over mogelijkheden. Wanneer we een gewetensvolle omgang met erfgoed willen verankeren in de ruimtelijke inrichting, hebben we allereerst een kennisinfrastructuur nodig die betrekking heeft op het erfgoed en daarnaast een ‘gereedschapskist’ voor de omgang met erfgoed in de planvorming, het ruimtelijk ontwerp en het erfgoedbeleid. Een dergelijk fundament – hier geschraagd door beschouwingen van 25 deskundige auteurs van uiteenlopende universiteiten – biedt inzicht in de mogelijkheden om in transformatieopgaven draden te spannen tussen verleden en toekomst, tussen geschiedenis en ontwerp. Dat is een avontuurlijke onderneming. Dit handboek is bestemd voor opleidingen die erfgoedcursussen verzorgen en voor vakopleidingen die zich met plannen voor de toekomst bezighouden en nadenken over de plaats van erfgoed daarin: vastgoed, planologie, (landschaps) architectuur, stedenbouw, bestuurskunde (governance) en economie. Maar ook voor degenen die werkzaam zijn in de erfgoedsector en zich op de hoogte willen stellen van nieuwe inzichten en denkwijzen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gerrie Andela, Jeroen Barendse, Karl Beelen, Jos Bazelmans
Uitgever
Vantilt, Uitgeverij
ISBN
9789460040504
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
399

Beschrijving

We hoeven niet alles te bewaren, te inventariseren of op monumentenlijsten te plaatsen. Sloop kan een bevrijding zijn. Dit handboek staat in het teken van het denken over mogelijkheden. Wanneer we een gewetensvolle omgang met erfgoed willen verankeren in de ruimtelijke inrichting, hebben we allereerst een kennisinfrastructuur nodig die betrekking heeft op het erfgoed en daarnaast een ‘gereedschapskist’ voor de omgang met erfgoed in de planvorming, het ruimtelijk ontwerp en het erfgoedbeleid. Een dergelijk fundament – hier geschraagd door beschouwingen van 25 deskundige auteurs van uiteenlopende universiteiten – biedt inzicht in de mogelijkheden om in transformatieopgaven draden te spannen tussen verleden en toekomst, tussen geschiedenis en ontwerp. Dat is een avontuurlijke onderneming.

Dit handboek is bestemd voor opleidingen die erfgoedcursussen verzorgen en voor vakopleidingen die zich met plannen voor de toekomst bezighouden en nadenken over de plaats van erfgoed daarin: vastgoed, planologie, (landschaps) architectuur, stedenbouw, bestuurskunde (governance) en economie. Maar ook voor degenen die werkzaam zijn in de erfgoedsector en zich op de hoogte willen stellen van nieuwe inzichten en denkwijzen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gerrie Andela, Jeroen Barendse, Karl Beelen, Jos Bazelmans
Uitgever
Vantilt, Uitgeverij
ISBN
9789460040504
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
399

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99