Genadezesjes

Over de moderne universiteit

Prijs € 20,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Eelco Runia

Paperback | Mei 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De brief van Eelco Runia (NRC Handelsblad, 19-1-2018) waarin hij vertelt dat hij ontslag nam bij de Rijksuniversiteit Groningen en waarom, leidde tot veel commotie. Wetenschappers vonden het bevrijdend dat eindelijk eens iemand de kat de bel aanbond. Runia’s beschrijving van regeldruk, protocolfetisjisme en verantwoordingshysterie vond ook buiten de universitaire wereld weerklank. In Genadezesjes laat hij zien wat iedereen weet maar niemand durft te zeggen. Hij analyseert op scherpe maar humoristische wijze de ontsporing van wat ooit een bolwerk van professionaliteit was. De vorm waarin Runia zijn boek gegoten heeft (brieven aan studenten, bestuurders, Kamerleden, belastingbetalers, collega’s, de bedrijfsarts) stelt hem in staat het fenomeen ‘universiteit’ vanuit verschillende gezichtspunten door te lichten.Genadezesjes is een feest van herkenning voor iedereen die bij een verbureaucratiseerde non-profitinstelling werkt. En het zal ieders kijk op de universiteit voorgoed veranderen. Het boek eindigt met een tienpuntenplan waarin Runia aangeeft hoe we kunnen ontsnappen aan het politiek correcte kader waarin elke oplossing de volgende verslechtering is.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Eelco Runia
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025310219
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

De brief van Eelco Runia (NRC Handelsblad, 19-1-2018) waarin hij vertelt dat hij ontslag nam bij de Rijksuniversiteit Groningen en waarom, leidde tot veel commotie. Wetenschappers vonden het bevrijdend dat eindelijk eens iemand de kat de bel aanbond. Runia’s beschrijving van regeldruk, protocolfetisjisme en verantwoordingshysterie vond ook buiten de universitaire wereld weerklank. In Genadezesjes laat hij zien wat iedereen weet maar niemand durft te zeggen. Hij analyseert op scherpe maar humoristische wijze de ontsporing van wat ooit een bolwerk van professionaliteit was. De vorm waarin Runia zijn boek gegoten heeft (brieven aan studenten, bestuurders, Kamerleden, belastingbetalers, collega’s, de bedrijfsarts) stelt hem in staat het fenomeen ‘universiteit’ vanuit verschillende gezichtspunten door te lichten.

Genadezesjes is een feest van herkenning voor iedereen die bij een verbureaucratiseerde non-profitinstelling werkt. En het zal ieders kijk op de universiteit voorgoed veranderen. Het boek eindigt met een tienpuntenplan waarin Runia aangeeft hoe we kunnen ontsnappen aan het politiek correcte kader waarin elke oplossing de volgende verslechtering is.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Eelco Runia
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025310219
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99