Gehuwde dochter

roman

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Kester Freriks

Paperback | Maart 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De verjaardag van de eenentwintigjarige Twiske Fleurs is voorbij. Het is de volgende ochtend. Haar vader ruimt de slingers op en de lege flessen. Tussen de cadeaus ontdekt hij een manuscript dat met kleurrijke strikken en linten is versierd. Hij maakt het open en begint te lezen. De feestmuziek klinkt nog in zijn oren. Vanaf de eerste regel verandert zijn leven. Hij ontdekt de geheime, verborgen geschiedenis van zijn dochter. Zij leefde in kraakpanden en was betrokken bij de legendarische ontruiming van De Grote Wetering in 1981. Daarna leidde ze een zwervend bestaan. Jarenlang was zijn dochter onvindbaar. Met haar verjaardag zorgt Twiske Fleurs voor een verrassing voor haar vader.Kester Freriks was in 1981 getuige van de opstanden in Amsterdam en de gevechten met de politie. Meteen daarop schreef hij de roman Hemelse steden, die hij beschouwt als zijn 'oerroman'. Voor Gehuwde dochter putte hij uit dit manuscript.Deze 'bruidsroman' is een verrassende, tedere literaire zoektocht naar de liefde tussen vader en dochter en dochter en vader.Kester Freriks (Jakarta, 1954) schreef een omvangrijk oeuvre van romans, verhalen, poëzie en toneel. Bij Conserve verschenen de romans Madelon - Het verborgen leven van Madelon Székely-Lulofs, Dahlia's en sneeuw en uiteraard Gehuwde dochter.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kester Freriks
Uitgever
Conserve, Uitgeverij
ISBN
9789054292333
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
471

Beschrijving

De verjaardag van de eenentwintigjarige Twiske Fleurs is voorbij. Het is de volgende ochtend. Haar vader ruimt de slingers op en de lege flessen. Tussen de cadeaus ontdekt hij een manuscript dat met kleurrijke strikken en linten is versierd. Hij maakt het open en begint te lezen. De feestmuziek klinkt nog in zijn oren. Vanaf de eerste regel verandert zijn leven. Hij ontdekt de geheime, verborgen geschiedenis van zijn dochter. Zij leefde in kraakpanden en was betrokken bij de legendarische ontruiming van De Grote Wetering in 1981. Daarna leidde ze een zwervend bestaan. Jarenlang was zijn dochter onvindbaar. Met haar verjaardag zorgt Twiske Fleurs voor een verrassing voor haar vader.
Kester Freriks was in 1981 getuige van de opstanden in Amsterdam en de gevechten met de politie. Meteen daarop schreef hij de roman Hemelse steden, die hij beschouwt als zijn 'oerroman'. Voor Gehuwde dochter putte hij uit dit manuscript.
Deze 'bruidsroman' is een verrassende, tedere literaire zoektocht naar de liefde tussen vader en dochter en dochter en vader.

Kester Freriks (Jakarta, 1954) schreef een omvangrijk oeuvre van romans, verhalen, poëzie en toneel. Bij Conserve verschenen de romans Madelon - Het verborgen leven van Madelon Székely-Lulofs, Dahlia's en sneeuw en uiteraard Gehuwde dochter.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kester Freriks
Uitgever
Conserve, Uitgeverij
ISBN
9789054292333
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
471

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99