Fuseren is topsport

praktijkgids voor het managen van fusies

Prijs € 26,95

Niet beschikbaar

Theo van Iperen

Hardback | Oktober 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het bedrijfsleven en de not-for-profit sector zijn weinig succesvol in het managen van fusies. Veel tijd en geld gaan verloren zonder dat de fusiedoelen ook maar een stap dichterbij komen. Terwijl het anders kan. Fuseren is topsport bevat een concrete aanpak voor de verschillende fasen van het fusieproces. Stap voor stap. Hoe komen we tot een intentieverklaring die op draagvlak kan rekenen en de basis legt voor succes? Wat er moet gebeuren om de volgende stap te zetten: het daadwerkelijk fuseren. Hoe voorkomen we dat het tempo verloren gaat en de fusie al mislukt is voordat die is aangegaan? En dan de integratie zelf. Het schip op de golven houden en het schip op koers brengen. Hoe regelen we dat? Welke aanpak is effectief? Het boek is geschreven voor directeuren, bestuurders en toezichthouders die bij fusies betrokken zijn. Het geeft duidelijke antwoorden op basis van proven practices. Geen theoretische verhandelingen maar voorbeelden, checklists, formats en instrumenten. Na dit boek is er geen excuus meer om uw fusie te verknoeien. Het is zo ontwikkeld dat tempo wordt gemaakt, weerstand wordt voorkomen en de fusie niet blijft doorzeuren maar een succes wordt! Theo van Iperen is oprichter en eigenaar van Giotto management consultants, adviesbureau voor strategische organisatieverandering. In dit boek is zijn langjarige ervaring op het gebied van fusiemanagement gebundeld tot een aanpak waarmee u vaart maakt en controle houdt op uw fusieproces.Anderen over het werk van de auteurEr werd flink doorgepakt tijdens ons fusieproces zonder het politieke geharrewar dat ik elders vaak heb meegemaakt. (Wubbo Petersen, voorzitter Raad van Bestuur GGZ WNB).Als ik de begeleiding van ons fusieproces in één zin moet karakteriseren: bijzonder goede planning en bijzonder goede inhoud. (Hugo van de Kamp, directeur-bestuurder De Basis).Al snel na inschakeling van Van Iperen werden veel meters gemaakt en resultaten geboekt. (Theo Magito, directeur CED-Groep).Giotto’s praktische en daadkrachtige opstelling leverde een goede bijdrage aan de integratie van onze bloedbanken. (Theo Buunen, voorzitter Raad van Bestuur Sanquin Bloedvoorziening). Het samenbrengen van de opleidingsinstituten van onze branche was een intensieve klus, waarbij Van Iperen een cruciale rol vervulde. (Erik Kruiderink, directeur Koninklijke FOSAG).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Theo van Iperen
Uitgever
Mediawerf
ISBN
9789081091480
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
183

Beschrijving

Het bedrijfsleven en de not-for-profit sector zijn weinig succesvol in het managen van fusies. Veel tijd en geld gaan verloren zonder dat de fusiedoelen ook maar een stap dichterbij komen. Terwijl het anders kan. Fuseren is topsport bevat een concrete aanpak voor de verschillende fasen van het fusieproces. Stap voor stap. Hoe komen we tot een intentieverklaring die op draagvlak kan rekenen en de basis legt voor succes? Wat er moet gebeuren om de volgende stap te zetten: het daadwerkelijk fuseren. Hoe voorkomen we dat het tempo verloren gaat en de fusie al mislukt is voordat die is aangegaan? En dan de integratie zelf. Het schip op de golven houden en het schip op koers brengen. Hoe regelen we dat? Welke aanpak is effectief?
Het boek is geschreven voor directeuren, bestuurders en toezichthouders die bij fusies betrokken zijn. Het geeft duidelijke antwoorden op basis van proven practices. Geen theoretische verhandelingen maar voorbeelden, checklists, formats en instrumenten. Na dit boek is er geen excuus meer om uw fusie te verknoeien. Het is zo ontwikkeld dat tempo wordt gemaakt, weerstand wordt voorkomen en de fusie niet blijft doorzeuren maar een succes wordt!
Theo van Iperen is oprichter en eigenaar van Giotto management consultants, adviesbureau voor strategische organisatieverandering. In dit boek is zijn langjarige ervaring op het gebied van fusiemanagement gebundeld tot een aanpak waarmee u vaart maakt en controle houdt op uw fusieproces.

Anderen over het werk van de auteur
Er werd flink doorgepakt tijdens ons fusieproces zonder het politieke geharrewar dat ik elders vaak heb meegemaakt. (Wubbo Petersen, voorzitter Raad van Bestuur GGZ WNB).
Als ik de begeleiding van ons fusieproces in één zin moet karakteriseren: bijzonder goede planning en bijzonder goede inhoud. (Hugo van de Kamp, directeur-bestuurder De Basis).
Al snel na inschakeling van Van Iperen werden veel meters gemaakt en resultaten geboekt. (Theo Magito, directeur CED-Groep).
Giotto’s praktische en daadkrachtige opstelling leverde een goede bijdrage aan de integratie van onze bloedbanken. (Theo Buunen, voorzitter Raad van Bestuur Sanquin Bloedvoorziening).
Het samenbrengen van de opleidingsinstituten van onze branche was een intensieve klus, waarbij Van Iperen een cruciale rol vervulde. (Erik Kruiderink, directeur Koninklijke FOSAG).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Theo van Iperen
Uitgever
Mediawerf
ISBN
9789081091480
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
183

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99