Food body mind

jouw plan voor gezond & lekker leven

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Wendy Walrabenstein

Hardback | December 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Jouw plan voor gezond en Lekker levenRond je veertigste krijg je ineens zo'n besef. 'Dit is het, het moet nu gebeuren. Ik ben in de bloei van mijn leven.' Je beseft dat je maar één lichaam en één leven hebt. Een groeiend bewustzijn maakt zich meester van je en ineens wil je er van af: weg met de carrière, weg met het huis (nou ja...de hypotheek in ieder geval), al die spullen, al die zorgen, het ongezonde lijf, moe van al het werken, murw van het restaurantvoer en de wijn, krom van het zitten voor een scherm, weg met die volle kliko's, weg met al dat plastic in mijn huis, in de zee en in mijn vis. Maar hoe doe je dat? Het boek FOOD BODY MIND helpt zelfbewuste vrouwen en mannen van rond de 40 en ouder bij de transitie van de 'ik wil meer' fase naar de 'ik wil beter' fase. Geen onhaalbare voedingsadviezen, maar praktische aanwijzingen over welke basis ingrediënten je in de kast moet hebben staan, met checklists en concreet advies over supplementen. In aparte kaders worden goede, wetenschappelijk onderbouwde aanwijzingen gegeven over welke voeding goed en slecht voor je is. Beweegadvies van iemand die net als jij niet altijd zin heeft, waardoor alles realistisch blijft. En tot slot: de balans. Geen geklets over mindfulness, maar to-the-point uitleg over waarom het werkt, hoe je moet zitten en je smart phone instelt om vandaag nog te beginnen met mediteren.Met de prachtige foto's inspireert het geheel en creëert het boek een 'me too' gevoel bij de lezer. FOODWat heeft het lichaam nodig om te functioneren? Uitleg over de functie van koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels, mineralen, vitamines en bioactieve stoffen. Hoe voorkom je die welvaartsziektes? Hoe word je zo jong mogelijk oud? Hoe ontdek je jouw persoonlijke 'regime' op basis van voorgaande adviezen? En een programma met (vegetarische) ontbijt-, lunch- en dinerrecepten. Alle combi's komen uit op de eerder behandelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheden. Hierbij ook tips en checklists over boodschappen doen en voorraad aanhouden. BODYBeweging wordt behandeld vanuit de visie dat een gezond lijf beschikt over conditie, kracht en lenigheid. Eenvoudig en - afhankelijk van de gewenste intensiteit - 1 of 2 x per week-programma met gemakkelijke oefeningen. MINDMindfulness levert een bijdrage aan de kwaliteit van leven. Na een inhoudelijke onderbouwing, wordt in dit deel een plan beschreven met concrete meditaties (concepten), ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Het concept MIND gaat ook over minimalisme, een gevoel van zen; letterlijk en figuurlijk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wendy Walrabenstein
Uitgever
Aerial Media Company B.V.
ISBN
9789402600902
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

Jouw plan voor gezond en Lekker leven
Rond je veertigste krijg je ineens zo'n besef. 'Dit is het, het moet nu gebeuren. Ik ben in de bloei van mijn leven.' Je beseft dat je maar één lichaam en één leven hebt. Een groeiend bewustzijn maakt zich meester van je en ineens wil je er van af: weg met de carrière, weg met het huis (nou ja...de hypotheek in ieder geval), al die spullen, al die zorgen, het ongezonde lijf, moe van al het werken, murw van het restaurantvoer en de wijn, krom van het zitten voor een scherm, weg met die volle kliko's, weg met al dat plastic in mijn huis, in de zee en in mijn vis.
Maar hoe doe je dat? Het boek FOOD BODY MIND helpt zelfbewuste vrouwen en mannen van rond de 40 en ouder bij de transitie van de 'ik wil meer' fase naar de 'ik wil beter' fase. Geen onhaalbare voedingsadviezen, maar praktische aanwijzingen over welke basis ingrediënten je in de kast moet hebben staan, met checklists en concreet advies over supplementen. In aparte kaders worden goede, wetenschappelijk onderbouwde aanwijzingen gegeven over welke voeding goed en slecht voor je is. Beweegadvies van iemand die net als jij niet altijd zin heeft, waardoor alles realistisch blijft. En tot slot: de balans. Geen geklets over mindfulness, maar to-the-point uitleg over waarom het werkt, hoe je moet zitten en je smart phone instelt om vandaag nog te beginnen met mediteren.
Met de prachtige foto's inspireert het geheel en creëert het boek een 'me too' gevoel bij de lezer.
FOOD
Wat heeft het lichaam nodig om te functioneren? Uitleg over de functie van koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels, mineralen, vitamines en bioactieve stoffen. Hoe voorkom je die welvaartsziektes? Hoe word je zo jong mogelijk oud? Hoe ontdek je jouw persoonlijke 'regime' op basis van voorgaande adviezen? En een programma met (vegetarische) ontbijt-, lunch- en dinerrecepten. Alle combi's komen uit op de eerder behandelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheden. Hierbij ook tips en checklists over boodschappen doen en voorraad aanhouden.
BODY
Beweging wordt behandeld vanuit de visie dat een gezond lijf beschikt over conditie, kracht en lenigheid. Eenvoudig en - afhankelijk van de gewenste intensiteit - 1 of 2 x per week-programma met gemakkelijke oefeningen.
MIND
Mindfulness levert een bijdrage aan de kwaliteit van leven. Na een inhoudelijke onderbouwing, wordt in dit deel een plan beschreven met concrete meditaties (concepten), ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Het concept MIND gaat ook over minimalisme, een gevoel van zen; letterlijk en figuurlijk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wendy Walrabenstein
Uitgever
Aerial Media Company B.V.
ISBN
9789402600902
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Actuele bestsellers!

  • 22,95
  • 22,00
  • 24,99
  • 34,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 17,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 18,99