Focus op fusie in de non-profit sector

de chronische onderschatting van het fusieproces

Prijs € 21,50

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Jan Bultsma

Paperback | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Kun je een aap, een tijger en een slang in één kooi stoppen? Jazeker, het kost alleen zo verrekte veel apen."Wim KanHet meest opvallende aan fusies is dat de resultaten zo vaak tegenvallen. Maar liefst in 7 van de 10 gevallen, zo blijkt uit onderzoek. Terwijl bij het besluit om te fuseren vooral optimisme heerst. Er zijn immers allerlei redenen waarom fusiepartners elkaar versterken. Daardoor ontstaat meerwaarde, die bekend staat als 1 + 1 = 3. Daarop kan het glas worden geheven.Maar tussen droom en daad staan vele praktische bezwaren. Ook bij fusies. De winst van fusie kan pas bij de eindstreep worden opgehaald: aan het eind van het fusieproces. De kwaliteit van dit proces bepaalt het rendement van de inspanningen. Onderschatting van het fusieproces is de belangrijkste oorzaak van tegenvallende resultaten.Focus op fusie is ontstaan door ervaring met vele fusies. Het boek geeft een beeld van het verloop van fusies en wat daarbij komt kijken. Maar het biedt ook de vijf kernelementen om het verloop te beïnvloeden. Dit heet fusiemanagement. Het betekent vooral het vermijden van onnodige fouten.Jan Bultsma heeft vele fusies in de non-profitsector geleid dan wel begeleid. Verwondering over het soms merkwaardige verloop van fusieprocessen heeft hem aangezet tot het leren begrijpen en benutten van aanwezige dynamiek. De opgedane kennis en inzichten zijn in 2012 verwerkt in het boek "Dynamiek doorzien".

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Bultsma
Uitgever
Warden Press
ISBN
9789492004321
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Beschrijving

"Kun je een aap, een tijger en een slang in één kooi stoppen?
Jazeker, het kost alleen zo verrekte veel apen."
Wim Kan

Het meest opvallende aan fusies is dat de resultaten zo vaak tegenvallen. Maar liefst in 7 van de 10 gevallen, zo blijkt uit onderzoek. Terwijl bij het besluit om te fuseren vooral optimisme heerst. Er zijn immers allerlei redenen waarom fusiepartners elkaar versterken. Daardoor ontstaat meerwaarde, die bekend staat als 1 + 1 = 3. Daarop kan het glas worden geheven.

Maar tussen droom en daad staan vele praktische bezwaren. Ook bij fusies. De winst van fusie kan pas bij de eindstreep worden opgehaald: aan het eind van het fusieproces. De kwaliteit van dit proces bepaalt het rendement van de inspanningen. Onderschatting van het fusieproces is de belangrijkste oorzaak van tegenvallende resultaten.

Focus op fusie is ontstaan door ervaring met vele fusies. Het boek geeft een beeld van het verloop van fusies en wat daarbij komt kijken. Maar het biedt ook de vijf kernelementen om het verloop te beïnvloeden. Dit heet fusiemanagement. Het betekent vooral het vermijden van onnodige fouten.

Jan Bultsma heeft vele fusies in de non-profitsector geleid dan wel begeleid. Verwondering over het soms merkwaardige verloop van fusieprocessen heeft hem aangezet tot het leren begrijpen en benutten van aanwezige dynamiek. De opgedane kennis en inzichten zijn in 2012 verwerkt in het boek "Dynamiek doorzien".

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Bultsma
Uitgever
Warden Press
ISBN
9789492004321
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99