Focus op familie bij de behandeling van psychiatrische problematiek

bij de behandeling van psychiatrische problematiek

Prijs € 40,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Wiepke Cahn

Hardback | November 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Elke ernstige psychiatrische aandoening kost veel hoofdbrekens. Natuurlijk, in de meest letterlijke zin, bij de patiënt. Maar, liefst zo kort mogelijk nadien, ook bij de behandelaar. Maar om de aard en de impact van de situatie wérkelijk te doorgronden…: focus op familie!Ook al is professionele hulp onder omstandigheden vaak redelijk adequaat, toch gaat het gedurende de levensloop van een chronische patiënt ook gegarandeerd een paar keer goed mis:verkeerde diagnose, contraproductieve medicatie, bijkomende lichamelijke aandoeningen (comorbiditeit), een crisis, suïcidaliteit. De omgeving van de familie heeft complicaties meestal eerder in de gaten dan de behandelaar of de patiënt zelf. Ook daarom…focus op familie!Nóg een aspect: bij familieleden/mantelzorgers raken op gezette tijden de energie’batterijen’ van de betrokkenen uitgeput. En ook hen treft in de loop van de jaren natuurlijk comorbiditeit. De ggz heeft hier een verantwoordelijkheid…focus op familie!Elke hulpverlener moet (leren) kijken met dubbelfocus: één brandpunt zoekt de patiënt en een tweede de familie.Dit boek heeft feitelijk maar één doelgroep: deskundigen! Zowel hulpverleners als familieleden zijn deskundigen, competent als het om hun kwetsbare naaste gaat. Ze hebben een gezamenlijke missie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wiepke Cahn
Uitgever
Diagnosis Uitgevers
ISBN
9789036820455
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Elke ernstige psychiatrische aandoening kost veel hoofdbrekens. Natuurlijk, in de meest letterlijke zin, bij de patiënt. Maar, liefst zo kort mogelijk nadien, ook bij de behandelaar. Maar om de aard en de impact van de situatie wérkelijk te doorgronden…: focus op familie!
Ook al is professionele hulp onder omstandigheden vaak redelijk adequaat, toch gaat het gedurende de levensloop van een chronische patiënt ook gegarandeerd een paar keer goed mis:verkeerde diagnose, contraproductieve medicatie, bijkomende lichamelijke aandoeningen (comorbiditeit), een crisis, suïcidaliteit. De omgeving van de familie heeft complicaties meestal eerder in de gaten dan de behandelaar of de patiënt zelf. Ook daarom…focus op familie!
Nóg een aspect: bij familieleden/mantelzorgers raken op gezette tijden de energie’batterijen’ van de betrokkenen uitgeput. En ook hen treft in de loop van de jaren natuurlijk comorbiditeit. De ggz heeft hier een verantwoordelijkheid…focus op familie!
Elke hulpverlener moet (leren) kijken met dubbelfocus: één brandpunt zoekt de patiënt en een tweede de familie.
Dit boek heeft feitelijk maar één doelgroep: deskundigen! 
Zowel hulpverleners als familieleden zijn deskundigen, competent als het om hun kwetsbare naaste gaat. Ze hebben een gezamenlijke missie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wiepke Cahn
Uitgever
Diagnosis Uitgevers
ISBN
9789036820455
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99